Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţia pentru care Băsescu trebuie tras la răspundere legal

basescu-sri

Traian Băsescu a vorbit de mai multe ori despre prezenţa ofiţerilor acoperiţi în Justiţie. Ultima dată a făcut-i vineri seara, la Realitatea TV. Afirmaţiile fostului preşedinte pe această temă trebuie investigate, iar acesta să răspundă legal indiferent dacă a minţit sau a spus adevărul, afirmă fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu, într-un comentariu remis redacţiei stiripesurse.ro.

"Traian Basescu nu este un simplu cetatean. Pana de curand, şi timp de zece ani, el a fost presedinte. Si a condus Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Din aceasta pozitie, a coordonat serviciile secrete. Afirmatia sa legata de prezenta ofiterilor acoperiti in justitie are o mare greutate. Si daca a mintit si daca nu a mintit. Sau, mai ales, daca nu a mintit.

Citeşte şi: Băsescu: Dacă eram eu ales nou preşedinte, Ponta nu făcea Revelionul ca premier

Daca Traian Basescu minte atunci cand afirma, cu subiect si predicat, ca serviciile secrete si-au plasat in justitie ofiteri acoperiti sau simplii colaboratori, care sunt santajati sau santajabili, atunci el se face responsabil de un atac, fara precedent, impotriva justitiei, in sensul larg al cuvantului. Respectiv, impotriva magistratilor si procurorilor. Pentru difuzarea de informatii mincinoase, cu efect negativ urias, el poate si trebuie sa suporte consecintele legii. Daca minte.

Dar daca nu minte? Atunci sunt vinovati si au incalcat legile penale toti judecatorii si procurorii care au colaborat sau colaboreaza cu vreun serviciu secret. Din acest punct de vedere, legea este imperativa. Si acestia trebuie sa raspunda penal. Pentru ca au infestat justitia. Au manipulat-o in scopuri, evident, politice. Sau, pentru a sluji unor interese de grup, care nu pot fi decat cu caracter mafiot. Si trebuie sa raspunda si sefii acestora. Cei care au stiut. Cei care au creat acest sistem. Cei care au profitat de pe urma lui.

Interesant de observat este ca Traian Basescu raspunde, de fapt, in ambele ipostaze. Pentru ca, daca situatia este cea pe care o prezinta atunci, el a acoperit o grava infractiune. Timp de zece ani. Si se face, deci, partas", spune SRS, cel care ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.