Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflați în vacanță, parlamentarii primesc o lovitură GREA din partea PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a pledat luni pentru o îngheţare a sumei forfetare, a celei pentru cazare, precum şi a pensiei speciale în cazul parlamentarilor, subliniind însă că exprimă un punct de vedere personal.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la ATAC împotriva Laurei Codruța Kovesi

Citește și: ALERTĂ meteo: Cod galben de furtuni timp de două zile/ HARTA zonelor vizate


"Cu titlu personal, eu aş opta - dar o să spuneţi că sunt subiectiv, pentru că nu mai sunt parlamentar - aş opta pentru îngheţarea sumei forfetare sau pentru cazare. Şi înclin să cred că şi colegii mei vor face acest lucru sau vor duce acest demers la final. După cum bine cunoaşteţi, este nevoie de modificarea Legii 96 privind statutul deputatului şi senatorului, pentru a putea să formalizăm un astfel de demers", a declarat el, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD. 

Neacşu a adăugat că susţine inclusiv o îngheţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. El a spus că urmează să propună grupului parlamentar PSD analizarea acestor aspecte în sesiunea din toamnă. 

"Iarăşi cu titlu personal - cred că inclusiv îngheţarea pensiilor speciale, pentru că a ţine nivelul salarizării în continuare are să ne ducă într-un deficit bugetar căruia nu putem să îi facem faţă", a susţinut el. 

Neacşu a subliniat că nicio măsură cu caracter fiscal nu va fi anunţată până ce nu se va face o serioasă analiză de impact. Totodată, el a spus că atunci când va avea loc rectificarea vor fi asigurate sumele necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale. 

"Din câte cunosc, la începutul lunii august, până în 15 (august - n.r.) după părerea mea, va avea loc acea primă rectificare bugetară. În această rectificare bugetară, fiecare dintre ordonatorii de credite va primi sumele necesare pentru plata salariilor, aşa cum au fost ele stabilite prin legea salarizării sau prin alte legi care au modificat salarizarea în cursul acestui an", a arătat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.