Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflată la granița cu Rusia, Georgia are un curaj nebun: nu recunosc referendumurile și adăpostesc mii de ruși care fug din țară

azernews.az
georgia

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a descris aşa-numitele referendumuri din părţile ocupate ale Ucrainei ca fiind un act cinic din partea Rusiei, care este "complet inacceptabil", transmite CNN, informează News.ro.

Citește și: Rușii se laudă cu victorii pe linie la referendumurile din regiunile ucrainene: bine ați venit acasă, în Rusia!

Zurabishvili a cerut guvernului georgian să le "condamne categoric".

Declaraţiile au fost făcute în timp ce vizita un memorial în capitala Tbilisi, ridicat în memoria celor care au murit în timpul conflictului din Abhazia, în urmă cu 29 de ani, când Georgia a pierdut controlul asupra teritoriului în favoarea separatiştilor pro-ruşi abhazi.

"Ştim ce sunt referendumurile atunci când sunt organizate pe teritoriul ocupat, în condiţii de război", a spus Zurabişvili.

"Aceasta este o acţiune extrem de cinică din partea Rusiei, care este complet inacceptabilă pentru noi, pentru lume şi pentru oamenii civilizaţi", a adăugat ea.

Comentariile lui Zurabishvili vin în contextul în care guvernul georgian afirmă că numărul ruşilor care traversează teritoriul său aproape s-a dublat de la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea, iar la punctul de trecere există cozi lungi de trafic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.