Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afluxul de imigranți lovește în țările din Balcani

imigranti

Guvernul german a aprobat, în ședința de marți, o serie de măsuri destinate să răspundă afluxului record de refugiați. Printre acestea, înăsprirea anumitor condiții de acordare a azilului și, mai important, excluderea de la acest drept a cetățenilor statelor din Balcani, relatează AFP, citată de Agerpres.

Guvernul federal a aprobat declararea a încă trei țări din Balcanii Occidentali — Albania, Kosovo și Muntenegru — drept 'state de origine sigure'. În acest context, au fost accelerate și procedurile de examinare a cererilor de azil și de repatriere a solicitanților de azil proveniți din aceste țări. Este o măsură importantă pentru că, în primul semestru din 2015, aproape 40% dintre solicitanții de azil erau originari din aceste state, șansele lor de a le fi acceptate cererile fiind, însă, foarte reduse.

Totuși, numărul mare al acestor dosare încetinește procesul de examinare a cererilor înainte de sirieni și de irakieni, care au șanse mult mai mari de a primi răspunsuri pozitive, a explicat Guvernul german.

Pe de altă parte, printre măsurile aprobate la Berlin se află construirea de noi centre de primire și facilitarea accesului la cursuri de limba germană.

Măsurile adoptate de Guvern urmează să fie examinate de Bundestag.

Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de migranți în acest an, o cifră record care pune la încercare capacitățile de primire ale țării și provoacă nemulțumire în rândul familiei politice conservatoare a cancelarului Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.