Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Națională de Integritate dă lovitura în sistemul de Sănătate

integritate

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și indicii privind existența conflictului de interese de naturã penalã în cazul a trei foști sau actuali angajați cu funcții de conducere în sistemul de sãnãtate publicã, dupã cum urmeazã:

Vezi și: Un senator publică LISTA PENALILOR din propriul său partid

Vezi și: VIDEO Revolta ia amploarea în PMP: Ne-au vândut ca pe capre! Parcă erau prostituate

1. COROȘ MARIUS-FLORIN, șef secție în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie 2008 – 31 martie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție la Secția Clinicã Chirurgie Generalã I din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș și de administrator la S.C. Almamedical S.R.L., încãlcând astfel, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.
2. COTORACI CORALIA ADINA, șef Secție Hematologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențã Arad
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2006 – 09 mai 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție la Secția Clinicã Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențã Arad și deadministrator la S.C. Multimedica S.R.L.
De asemenea, în perioada 01 octombrie 2006 – 09 decembrie 2011, a deținut simultan funcțiile de șef secție la Secția Clinicã Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențã Arad și de administrator la S.C. Villa Iolanda S.A. încãlcând astfel, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.
3.BRANDT MARIUS NICOLAE, fost șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparaturã Medicalã Dolj
CONFLICT DE INTERESE PENAL
În perioada deținerii funcției de șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparaturã Medicalã Dolj, S.C. Centrul De Service Aparaturã Medicalã Oltenia S.R.L. (societate comercialã la care persoana evaluatã deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a încheiat un contract de colaborare cu instituția în cadrul cãreia pesoana evaluatã își desfãșura activitatea. Astfel, s-au conturatindicii privind sãvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Craiova în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. COTORACI CORALIA ADINA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Persoanele menționate au încãlcat urmãtoarele prevederi legale:

- art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãruia „Funcția de manager persoanã fizicã este incompatibilã cu: […] exercitarea oricãrei activitãți sau oricãrei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate”;


-  art. 301, alin.(1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia ”Fapta funcþionarului public care, în exercitarea atribuþiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obþinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soþul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseºte cu închisoarea de la unu la 5 ani ºi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcþie publicã”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.