Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agitatie mare in Parlament. Heirup pe ultima suta de metri

parlament

Marti, dupa o mini vacanta de cel putin 4 zile, parlamentarii se intorc la munca si au in fata o saptamana agitata. Agenda parlamentara este incarcata pentru ca am intrat in ultima luna a acestei sesiuni parlamentare si sunt inca multe lucruri de rezolvat.

Astfel saptamana incepe in forta cu doua motiuni simple ale PNL - una pe Sanatate, care va fi dezbatuta la Senat si una pe problemele de la Transelectrica, ce va fi dezbatuta la Camera Deputatilor.

Iar daca PNL isi va respecta propriul calendar, vineri va fi depusa motiunea de cenzura privind votul prin corespondenta, care cel putin teoretic ar putea inlatura Guvernul Ponta. Practic insa PNL mai are de strans multe voturi pentru a trece o motiune de cenzura.

Tot marti este o zi decisiva pentru Dan Sova. Comisia Juridica din Senat se reuneste din nou pentru a dezbate calea de urmat in cazul Dan Sova, dupa ce propunerea PSD de a fi reluat votul pentru incuviintarea arestarii si retinerii sale nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru a fi admisa.

Si premierul Victor Ponta va veni in fata parlamentarilor pentru 'ora premierului', o practica prevazuta in noul regulament la Camerei Deputatilor. Premierul vine la initiativa PNL pentru a da lamuriri privind 'Starea economiei romanesti'. Dezbaterea este programata sa inceapa la ora 16.00.

Saptamana se incheie cu o vizita importanta din partea Comisiei Europene privind justitia si raportul MCV. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans se va intalni joi cu premierul Victor Ponta, iar vineri cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul justiției, Robert Cazanciuc, cu membri ai Parlamentului României, precum și cu reprezentanți din organisme judiciare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.