Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresiunile islamofobe au crescut alarmant în Germania

rt.com
moschee

Una dintre cele mai importante organizaţii musulmane din Germania a denunţat joi o creştere fără precedent a agresiunilor islamofobe în această ţară, transmite AFP.

'Atacurile împotriva moscheilor s-au multiplicat între 2014 şi 2015. Numărul atacurilor împotriva centrelor de refugiaţi a atins proporţii inedite. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul agresiunilor fizice şi verbale împotriva musulmanilor în plină stradă. Fără să mai vorbim despre delictele motivate de ură pe internet', a enumerat preşedintele Consiliului central al musulmanilor din Germania (ZMD), Ayman Mazyek, în cotidianul Die Welt.

Citește și: Turcia cedează în fața Germaniei: Ce a acceptat Ankara

Pentru şeful ZMD, a atribui această tendinţă îngrijorărilor suscitate de politica privind migraţia a cancelarului german Angela Merkel înseamnă 'a nu fi la curent cu înrădăcinarea profundă a resentimentelor rasiste' în societatea germană. Dar, în opinia sa, succesul crescând al Alternativei pentru Germania (AfD, dreapta populistă, antiimigraţie) contribuie la 'a face rasismul tolerabil în societate'.

Recenta dezbatere cu privire la vălul integral, pe care ministrul de interne german, conservator, intenţionează să-l interzică parţial, 'nu serveşte în cele din urmă decât AfD', apreciază Ayman Mazyek, în opinia căruia 'extremiştii musulmani şi nemusulmani pun paie peste foc pentru a diviza societatea'.

Aşa cum a făcut-o miercuri şi Angela Merkel în faţa parlamentarilor germani, Mazyek a avertizat cu privire la tentaţia marilor partide de a supralicita propunerile AfD, recomandându-le să pună accentul mai degrabă pe 'numeroasele exemple de integrare reuşită' şi pe 'punctele forte' ale Germaniei, cum ar fi faptul că economia 'se comportă bine'.

Nu există nicio statistică oficială cu privire la violenţele islamofobe, dar potrivit raportului anual al serviciilor de informaţii interne germane, violenţele xenofobe au crescut puternic în ultimii ani, de la 473 de cazuri înregistrate în 2013 la 512 în 2014 şi 918 în 2015, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.