Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai vândut casa? Platești impozit!

blocuri locuinte

Codul fiscal intrat in vigoare in acest an prevede ca impozitele locale pentru cladirile, terenurile si masinile achizitionate in cursul acestui an vor fi achitate de noii proprietari abia in 2017. Pentru 2016,  taxele vor fi platite de vanzatori, deoarece acestia detineau bunurile in proprietate la 31 decembrie 2015, relateaza National.

Citește și: ”Teroristul” care a intrat cu mașina în gardul Guvernului este jurnalist: Detalii despre gestul său

La capitolul Impozite si taxe locale din Codul fiscal, articolul 461, referitor la  declararea, dobandirea, instrainarea si modificarea cladirilor, are in vedere urmatoarele:

(1) Impozitul pe cladiri este datorat pentru intregul an fiscal de persoana care are in proprietate cladirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

Citește și: Schimbări majore la Facebook: Rețeaua intră pe un nou domeniu / VIDEO

(2) In cazul dobandirii sau construirii unei cladiri in cursul anului, proprietarul acesteia are obligatia sa depuna o declaratie la organul fiscal local in a carui raza teritoriala de competenta se afla cladirea, in termen de 30 de zile de la data dobandirii si datoreaza impozit pe cladiri incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.

Citește și: Record pe YouTube! Clipul care a ajuns cel mai rapid la 1 miliard de vizualizări / VIDEO

Expertii in taxe si impozite de la KPMG sustin ca prevederile articolului 461 din Codul fiscal trebuie interpretate astfel: daca o persoana a vandut o casa in ianuarie 2016, aceasta va achita la 31 martie si 30 septembrie 2016 impozitul pentru casa respectiva, intrucat o avea in proprietate la 31 decembrie 2015. Pe de alta parte, cumparatorul acelei proprietati o va declara la administratia financiara, insa va plati impozit pe ea abia din 2017. Atentie! Consiliile locale vor putea majora cotele maxime de taxe locale prevazute in Codul fiscal cu 50%, in loc de 20% pana in acest an.

Citește și: A fost dată afară din examen pentru că băieții nu se puteau concentra: Cum s-a îmbrăcat fata / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.