Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al patrulea liberal care vrea funcţia lui Oprescu. Aglomeraţie şi la primăriile de sector

bucuresti

Liberalii care vor să candideze la locale şi-au putut anunţa în cadrul partidului această intenţie până la 1 august. Mai mulţi lideri PNL doresc să intre în cursă pentru primăriile de sector din Bucureşti, iar la Primăria Capitalei s-au înscris patru liberali.

Primul liberal care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia deţinută în prezent de Sorin Oprescu este europarlamentarul Cristian Buşoi. Mehedinţean care a activat în ultimii ani în cadrul PNL Timiş, Buşoi a fost numit în decembrie 2014 preşedinte interimar al PNL Sector 1.  Acesta a fost, în perioada USL, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Al doilea liberal care vizează Primăria Capitalei este prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali. Deputat de Bucureşti, Orban a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, dar şi viceprimar al Capitalei în perioada 2004-2007.

Cel de-al treilea potenţial candidat din partea PNL este Petre Roman. Fostul premier din perioada 1990-1991 a fost ales deputat de Braşov din partea USL, în 2012, însă şi-a pierdut mandatul la începutul anului 2015, după ce a fost declarat incompatibil.

Al patrulea candidat liberal, înscris în cursă în ultimul moment, este Costică Canacheu. Singurul candidat provenit din fostul PDL, Canacheu ar fi vrut să candideze şi în 2012, însă partidul l-a preferat pe Silviu Prigoană. Costică Canacheu este deputat PNL, vicepreşedinte al Comisie de apărare.

Primăriile de sector sunt şi ele atrăgătoare pentru liberali. Pentru Primăria Sectorului 1, în locul lui Andrei Chiliman, scos din cursă de DNA, va candida deputatul Diana Tuşa. Deputatul Dan Cristian Popescu doreşte să candideze la Primăria Sectorului 2. Patru liberali îşi dispută candidatura pentru Primăria Sectorului 3: fostul ministru liberal al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, viceprimarul Cristian Tudorache, fostul manager al Spitalului Caritas, medicul Bogdan Jansen, şi consilierul local Inocenţiu Voinea. La Primăria Sectorului 4, ar urma să candideze fostul deputat PDL de Neamţ, Marius Rogin. Primăria Sectorului 5, condusă până anul acesta de Marian Vanghelie, este vizată de deputatul Ovidiu Raeţchi. Primăria Sectorului 6, deţinută în prezent de Rareş Mănescu, va fi "atacată" de un apropiat al acestuia, Horia Mironescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.