Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Juppe vrea să mute graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie

Alain Juppe, cel mai probabil candidat al dreptei la preşedinţia Franţei, a declarat că va face demersuri pentru mutarea frontierei cu Marea Britanie de la Calais în sudul Angliei, un semn al presiunii în creştere cu care se confruntă Londra după votul privind Brexitul, relatează vineri ziarul britanic The Guardian, potrivit agerpres.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

În 2003, Marea Britanie şi Franţa au semnat un acord care le permite oficialilor britanice să verifice paşapoartele în Franţa şi viceversa, ceea ce mută efectiv frontiera franco-britanică în Franţa. Acest lucru a dus la un aflux masiv de migranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie prin Calais.

'Primul lucru pe care îl vom face este să denunţăm acordurile de la Le Touquet', a spus Juppe despre acordurile care stabilesc actualul sistem de control la frontieră, relatează The Guardian.

'Nu putem accepta să realizăm pe teritoriul Franţei selecţia persoanelor pe care Marea Britanie le doreşte sau nu. Ţine de britanici să facă acest lucru', a spus el.

Citeşte şi: Jumătate din ruşi cred că înăbuşirea revoltei din Ungaria a fost justificată

Alain Juppe este pe cale să câştige alegerile interne ale formaţiunii de centru-dreapta Les Republicains pentru a fi desemnat candidat la preşedinţia Franţei şi sondajele arată că este favorit la câştigarea alegerilor din primăvara anului viitor, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.