Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alaiul regal saudit a ajuns în Indonezia. Regele Salman a venit cu 460 de tone de bagaje

Regele Salman al Arabiei Saudite a sosit miercuri la Jakarta, în cadrul primei vizite pe care o întreprinde un monarh saudit în Indonezia în ultima jumătate de secol, vizită ce are drept scop consolidarea relaţiilor economice cu ţara care are cea mai numeroasă populaţie de religie musulmană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Însoţit de circa o mie de persoane, inclusiv prinţi şi miniştri, regele a fost întâmpinat pe aeroportul din Jakarta de către preşedintele indonezian Joko Widodo şi o gardă de onoare.

Citeşte şi: Social-democraţii germani îşi reduc decalajul faţă de conservatorii lui Merkel

Cu ocazia aceste vizite au fost aduse 460 de tone de echipamente, inclusiv limuzine Mercedes şi scări rulante pentru coborârea din avion a regelui. Majoritatea bagajelor au fost trimise direct pe insula Bali, unde suveranul saudit va merge după ce va sta trei zile în Jakarta.

Această vizită a unui rege al Arabiei Saudite în Indonezia este o premieră în ultimii 47 de ani şi reprezintă una dintre etapele-cheie ale acestui rar turneu mondial al suveranului, în timp ce ţara sa caută să-şi diversifice economia pentru a-şi reduce dependenţa de veniturile rezultate din petrol.

''Este o vizită istorică pentru noi'', a declarat secretarul cabinetului indonezian Pramo Anung, potrivit presei locale.

Cu prilejul vizitei, ar putea fi anunţate contracte între Indonezia şi Arabia Saudită, precum şi acorduri de cooperare în domenii de la securitate la sănătate sau educaţie.

Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

Indonezia va solicita, de asemenea, să aibă posibilitatea de a trimite mai mulţi cetăţeni de-ai săi în pelerinaj la Mecca, în Arabia Saudită, locul de naştere al islamului.

Regele Salman a început mai înainte, în cursul săptămânii, un turneu de trei săptămâni în Asia, prima etapă fiind Malaezia. El va merge apoi în Japonia, China şi Maldive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.