Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă falsă: Ce s-a întâmplat cu tânăra despre care se spunea că a fost violată

reporterntv.ro
protest germania

Adolescenta germano-rusă care pretindea că a fost răpită şi violată de către ''mediteraneeni'' la Berlin a dormit de fapt la un prieten german, deoarece se temea să se întoarcă acasă din cauza unor ''probleme şcolare'', a indicat vineri o sursă judiciară, citată de AFP.

Povestea tinerei de 13 ani a provocat un incident diplomatic între Germania şi Rusia, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, acuzând Berlinul că a ascuns ''foarte mult timp'' informaţii privind dosarul. Adolescenta ''n-a dispărut de bunăvoie timp de 30 de ore'', afirma ministrul rus, o teză contrazisă în mod clar de noile elemente strânse de către justiţia berlineză, care spusese deja că ea n-a fost nici răpită, nici violată. ''Noi am putut să reconstituim datele telefonului său mobil şi să strângem elemente despre o persoană pe care noi am putut s-o identificăm, un tânăr de origine germană în vârstă de 19 ani, o cunoştinţă a tinerei de 13 ani'', a explicat pentru AFP Martin Steltener, purtător de cuvânt al parchetului din Berlin. ''Tânăra a căutat şi a găsit, refugiu la el, deoarece avea probleme şcolare'', a precizat Steltner.

Justiţia a putut stabili, printre altele, că tânăra a avut relaţii sexuale consimţite, înainte de dispariţia sa, cu doi bărbaţi cu vârste în jur de 20 de ani, ''un cetăţean turc şi un german de origine turcă''. O anchetă pentru abuzuri sexuale vizând aceste fapte a fost deschisă având în vedere statutul de minoră al tinerei, a precizat Steltner. Aceste ultime evoluţii ''înlătură clar propaganda care se ţesuse în ultimele zile în legătură cu acest caz'', a reacţionat senatorul berlinez Frank Henkel într-un comunicat. Fără să menţioneze direct Moscova, el a reamintit că Germania este ''un stat de drept'' şi că ''nicio presiune politică venită din străinătate n-o va determina să-şi schimbe principiile constituţionale''. Povestea tinerei fusese, de asemenea, folosită şi de către extrema dreaptă germană pentru a-i critica pe migranţi, pe care-i numeşte constant drept ''rape-fugees'' ('rape' înseamnă 'viol' în engleză). Părinţii tinerei susţin în continuare că autorităţile au făcut presiuni asupra adolescentei pentru ca ea să revină asupra acuzaţiilor sale de viol şi răpire de către străini.

La rândul său, Lavrov a făcut aluzie la faptul că autorităţile încearcă să treacă acest caz sub tăcere în scopuri politice. Cancelarul Angela Merkel este în dificultate din cauza politicii sale de deschidere faţă de migranţi, consideraţi prea mulţi de către detractorii săi, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.