Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmant: Studiul care te face să nu mai consumi băuturi calde în cafenele

Bauturile calde servite in cafenele sunt o sursa de calorii ascunsa, dar extrem de periculoasa. Action on Sugar (Actiune impotriva zaharului) este o organizatie britanica care a realizat un studiu referitor la cantitatea de zahar pe care o ingeram atunci cand consumam diverse cafele sau ciocolate calde.

Analiza lor, care a cuprins 131 de bauturi calde, a avut rezultate alarmante: 98% din produse au un continut de zahar mult prea ridicat si nu ar trebui consumate nici macar ocazional. "O treime din bauturile calde testate contineau aceeasi cantitate sau chiar mai mult zahar decat Coca Cola, iar Coca Cola contine 9 lingurite pe doza."

Printre bauturile incluse in studiu se gasesc cafele aromatizate, precum mocha si latte-urile, bauturile calde pe baza de „fructe" si ciocolatele calde, atat de populare in intreaga lume.

Profesorul Graham MacGregor, coordonatorul grupului Action on Sugar, a afirmat, potrivit bzi.ro: "Acesta este un alt exemplu al cantitatii scandaloase de zahar care se adauga in alimente si bauturi. Nu e de mirare ca avem una din cele mai ridicate rate ale obezitatii in Europa."

Kawter Hashem, cercetatoarea echipei a adaugat: "Lanturile de cafenele trebuie sa reduca neaparat cantitatea de zahar din aceste bauturi, sa isi imbunatateasca sistemul de etichetare si sa renunte la versiunile XXL."

"Aceste bauturi ar trebui sa constituie o gustare ocazionala, nu sa fie servite zilnic. Sunt pline de zahar si calorii, si de cele mai multe ori suntem tentati sa le consumam alaturi de gustari bogate in grasimi sau carbohidrati."

"Sfatul nostru pentru consumatori este sa aleaga bauturile simple, fara sirop si topping-uri, in cea mai mica varianta disponibila."

Potrivit telegraph.co.uk, purtatorul de cuvant Starbucks a declarat ca firma pe care o reprezinta si-a luat angajamentul sa reduca cantitatea de zahar din aceste bauturi cu 25 de procente pana la finalul anului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.