Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albania ia măsuri dure împotriva migranţilor

Albania

Un mare număr de sirieni ar putea încerca să intre în Albania venind dinspre Grecia, ca urmare a controalelor de la graniţa greco-macedoneană care au încetinit valul de migranţi ce se îndreaptă către vestul Europei pe ruta balcanică, a declarat joi un oficial albanez, citat de AFP.

'Am fost informat că un mare număr de sirieni aşteaptă să intre în Albania', a declarat ministrul albanez al integrării, Klajda Gjosha, fără să ofere alte detalii. Albania, ţară deocamdată ocolită de afluxul de migranţi, a anunţat joi că a expulzat către Grecia 12 pakistanezi care au pătruns ilegal pe teritoriul naţional. Începând din luna iulie, alte sute de migranţi au fost opriţi de poliţia albaneză la frontiera dinspre Grecia.

'Guvernul trebuie să fie pregătit să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica aceşti refugiaţi să intre în Albania şi să nu fie nevoit să ridice garduri', a mai spus oficialul citat. Conform presei locale, autorităţile de la Tirana au elaborat un plan pentru găzduirea a până la 10.000 de migranţi în două tabere, una amenajată într-o fostă bază militară din zona oraşului Korca (în sud-est) şi cealaltă în apropierea aeroportului din localitatea Gjirokastra (în sud). După ce Austria a plafonat la 80 numărul zilnic al migranţilor pe care-i acceptă să depună cereri de azil şi la 3.200 numărul celor care vor putea intra în fiecare zi pe teritoriul ţării pentru a-şi continua mai departe călătoria către alte state europene, ţările situate pe ruta balcanică (Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia) au fost nevoite să ia la rândul lor măsuri pentru a evita blocarea migranţilor pe teritoriile lor.

Prin urmare, acum sunt lăsaţi să treacă graniţa greco-macedoneană numai migranţii proveniţi din Siria sau Irak care au acte în regulă, fapt care a produs aglomerări de migranţi pe teritoriul grec, existând astfel riscul ca aceştia să caute rute alternative pentru a ajunge în vestul Europei, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.