Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE la un pas de implozie. Război total cu cuțitele pe masă/ surse

sah

Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania este un butoi cu pulbere ce stă să explodeze. Scandalurile au pornit de dinaintea alegerilor locale și s-au acutizat foarte tare în aceste zile când nemulțumirile au răbufnit. Totul pleacă de la neînțelegerile dintre cei doi copreședinți și să răsfrânge peste tot în teritoriu. Se poate ajunge până la anularea participării la parlamentare în cazul în care nu se ajunge la un consens. Surse din cadrul ALDE susțin că oamenii lui Tăriceanu caută chiar soluții juridice pentru o participare fără foștii conservatori pe liste.

Vezi și: Tabelul lui Vasile Blaga

Vezi și: Sebastian Ghiţă CUTREMURĂ iar România: Noi ACUZAȚII și DEZVĂLUIRI despre Kovesi

ALDE a fost constituit din fostul Partid Conservator și fostul Partid Liberal Reformator (format de Tăriceanu după ruperea USL). La început ALDE s-a format pe scheletul PC care era mult mai bine reprezentat în teritoriu și avea și structuri teritoriale vechi. În timp liberalii au devenit mai puternici și au cam acaparat totul spre nemulțumirea foștilor conservatori conduși de Daniel Constantin.

În timp ce foștii conservatori acuză faptul că foștii liberali conduși de Călin Popescu Tăriceanu taie și spânzură în contradicție cu Statutul Partidului, liberalii pretextează că sunt mai mulți numeric și că e normal să conducă ostilitățile. Disensiunile au ajus atât de puternice încât oameni cu funcții foarte mari au răbufnit public și au cerut ca oameni ca Tăriceanu, Chițoiu, Vosganian și alții să nu mai fie pe listele pentru parlamentare pe motiv că sunt ”penali”.

A început și un război al declarațiilor prin presă între cele două facțiuni și redacțiile sunt bombardate cu comunicate cu sigla ALDE din partea ambelor grupări.

Surse din cadrul ALDE susțin că ”cei doi co-președinți nu își mai vorbesc de mult” și că ”situația este explozivă și de natură să îngrijoreze serios partenerii de la PSD”. Listele pentru parlamentare pentru a fi valide trebuie să fie semnate pentru a fi valabile de ambii co-președinți prin urmare orice defecțiune ar putea duce la anularea participării ALDE la parlamentare - evident că e o situație limită, dar e luată în calcul inclusiv de cei din conducerea PSD care caută soluții.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Cei de la PSD nu au avut până acum intervenții la vedere cu excepția răbufnirii publice a lui Codrin Ștefănescu, secretar executiv al PSD, care l-a criticat dur pe Daniel Constantin și căruia i-a reproșat decizii din Dosarul ICA care au dus la condamnarea mogulului Dan Voiculescu. Răspunsul facțiunii PC a fost prompt și foarte dur - cu un apel către președintele Liviu Dragnea.

În acest moment pierderile cele mai mari le înregistrează ”liberalii roșii” ai lui Tăriceanu. Sunt mulți lideri ai fostului PLR care susțin că nu ar fi trebuit făcută nici o fuziune cu fostul PC pentru că în acest moment sunt în fața unui șantaj - în fapt cei care aduc voturi sunt liberalii, iar foștii conservatori vor beneficia de ceva doar din cauza șantajului că listele nu vor fi semnate și deci fără ei nimic nu se poate face potrivit Statutului ALDE înscris la Tribunalul București în Registrul Partidelor Politice.

Citeşte şi: Ghiță îl TOARNĂ pe Cristian Tudor Popescu: 'Lucrează pentru servicii străine, lua bani negri'

În acest context au apărut și informațiile pe surse că oamenii lui Tăriceanu caută soluții juridice care să îi lase să candideze fără foștii conservatori pe liste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.