Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, monstrul cu trei capete. Ce negocieri se fac pentru EXIT-uri în zone sigure

andstillipersist.com
monstru

ALDE e pe urmele UNPR... în ce privește problemele interne. La fel ca din cazarma lui Gabriel Oprea și de la ALDE se pleacă. Și se pleacă într-un mod care pune sub semnul întrebării însăși existența partidului.

Potrivit informațiilor noastre în acest moment în partidul condus bicefal sunt 3 aripi:

1.Foștii liberali (cei mai numeroși)

2.Oamenii lui Daniel Constantin (foștii conservatori care îi sunt loiali fostului ministru al Agriculturii din Guvernul Ponta)

3.Vechii conservatori (conduși de senatorul Vasile Nistor)

____

1.Foștii liberali - Nu mai e un secret pentru nimeni că în grup sau individual fiecare din cei plecați din PNL încearcă să revină în partidul care i-a consacrat. Este posibil potrivit informațiilor noastre ca unii să fie reprimiți în PNL dar exclusiv în baza potențialului lor electoral.

Liderii liberali exclud acum orice reprimire semnificativă în partid. Discuții sunt, dar acestea se vor putea concretiza doar după locale când în anumite zone PNL ar putea avea nevoie de oamenii ALDE pentru a putea construi majorități.

Asta nu îi împiedică însă ca în aceste zile lideri ALDE la cel mai înalt nivel să se roage de foștii colegi să îi reprimească în partid - negocierile sunt individuale.

Nu este clar ce plus ar avea PNL dacă în partid s-ar reîntoarce cei plecați cu Tăriceanu din moment ce majoritatea dintre aceștia au probleme cu justiția, ANI sau au probleme grave de imagine.

2.Oamenii lui Daniel Constantin. Este clar că combinația cu oamenii lui Tăriceanu nu a mers și sondajele nu dau șanse mari validării la locale și mai ales la parlamentare. Cel care a ințiat și tatonează terenul în zona PSD este chiar co-președintele Daniel Constantin care va fi și vicepreședinte la fundația inițiată și condusă de fostul premier Victor Ponta.

3.Vechii conservatori - este un grup destul de consistent format din senatori și deputați care își negociază revenirea în zona Voiculescu. Speranța e că dacă vor intra în PPUsl (Partidul Puterii Umaniste social-liberal) se vor regăsi în noul Parlament. Se mizează pe rating-ul Antenelor pentru o alianță cu PSD la parlamentare.

Acest grup ar putea pleca spre PPUsl chiar până în alegerile locale susțin surse din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.