Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE reacţionează după implicarea lui Tăriceanu în scandalul SOV - Bogdan Olteanu: 'Ne afectează'

www.secundatv.ro
tariceanu

Copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că scandalul în care este implicat liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, afectează ALDE în perspectiva alegerilor şi a menţionat că organizaţia judeţeană se află în plin proces de reorganizare în vederea pregătirii pentru scrutinul parlamentar.

'În perspectiva alegerilor din toamnă, nu putem spune că nu ne afectează acest scandal (...)Domnul Tăriceanu, demult, atacă justiţia şi vorbeşte despre statul de drept, nu a deranjat doi ani de zile. Ce a deranjat foarte mult şi atrage un semnal puternic de alarmă este faptul că ALDE a fost singurul partid care a reuşit să treacă pragul electoral în afară de cele două partide mari, puternice, PNL şi PSD, că ALDE este creditat în majoritatea sondajelor cu un scor de aproape zece la sută pentru toamnă şi mai ales că a spus că, împreună cu PSD, doresc să guverneze în toamnă. Acest lucru probabil că a deranjat şi deranjează în continuare şi trebuie stopată într-un fel şi ascensiunea domnului Tăriceanu şi a ALDE', a susţinut Toma Petcu.

El spune că, la alegerile parlamentare din toamnă, 'ALDE va merge pe liste proprii'. "Eu consider că putem să îmbunătăţim scorul pe care l-am avut la alegerile locale pentru că avem capacitatea de organizare necesară, avem 80 de consilieri locali în tot judeţul, avem trei primari, cinci viceprimari, un vicepreşedinte de CJ, deci oameni care pot să aducă un plus important pentru organizaţie", a afirmat Toma Petcu. Totodată, liderul ALDE Giurgiu a menţionat că intenţionează să candideze pentru un mandat de parlamentar. "Îmi doresc să candidez pentru un post de parlamentar, nu sunt singurul, avem o serie de oameni serioşi", a conchis el.

În final, el a afirmat că are speranţa ca la alegerile parlamentare să se prezinte la urne mai mult de jumătate din electorat, pentru că "adevărata democraţie este atunci când peste 50 la sută din populaţie se prezintă la vot', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.