Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleșii au nevoie de bani mai mulți fiindcă își schimbă hainele mai des

Ionel Agrigoroaei, senator UNPR, este unul dintre parlamentarii care militează pentru creșterea salariilor și pensiilor pentru aleși. Parlamentarul consideră cei 5000 de lei pe care îi ia lunar un venit insuficient, care nu-i permite să trăiască decent. Potrivit declarațiilor sale, jumătate din venituri se duc pe ratele la bancă. Îi mai rămân 2500 de lei, bani care nu-i ajung să și trăiască, să și investească în activitatea sa de parlamentar. Agrigoroaei susține că are nevoie de cărți, reviste, că trebuie să se documenteze și că funcția de reprezentare îi cere să-și schimbe mai des hainele decât alții. ”Nu mă reprezint pe mine, reprezint țara”, încheie parlamentarul.

Acestea nu sunt singurele argumente pe care senatorul Agrigoroaiei le aduce pentru mărirea veniturilor. Veniturile mici îi aruncă în brațele corupției pe aleșii mai puțin vizitați de zbateri etice și simț patriotic: ”Dacă îl laşi pe parlamentar cu un venit mic, normal că cel care are mai puţin caracter, mai puţin simţ patriotic, o să facă legi pentru grupurile de interese şi de interlopi.”

Nu toți parlamentarii sunt de acord cu domnul Agrigoroaiei. Un coleg din Camera Deputaților, parlamentarul Horia Cristian de la PNL, e mai modest și relativ mulțumit cu veniturile sale, pe care le consideră decente. Domnul Cristiane de părere că veniturile aleșilor ar trebui raportate la veniturile celorlalți români. Dacă ceilalți cetățeni au venituri mici, atunci și parlamentarii trebuie să aibă venituri mici. ”Banii sunt suficienţi pentru a trăi decent. Trebuie să te raportezi la ţara în care trăieşti” spune deputatul liberal.

Însă nu toți parlamenarii liberali gândesc ca deputatul Horia Cristian. Senatorul Dumitru Oprea crede că recompensarea financiară a aleșilor români trebuie să se raporteze nu la veniturile din România, ci la cele ale europenilor, în general. „Un subiect care ar putea să fie discutat este raportat la întreaga populaţie a Europei: cum o duce muncitorul din Occident, ca să te raportezi şi tu, ca parlamentar, la cel din Occident” îl contrazice Dumitru Oprea pe colegul său.

În toamnă, când legea privind salarizarea bugetarilor va fi luată în discuție în Parlament, indemnizația unui parlamentar ar putea ajunge la 9000 de lei.

DIGI24

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.