Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleșii români s-au dezlănțuit: Să demisioneze Merkel... și Juncker

juncker

Pe fondul atentatelor de la Bruxelles, comise marți dimineață pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și la stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană și care s-au soldat cu cel puțin 34 de morți și 230 de răniți, în social media au apărut reacții diverse ale personajelor politice care, fie au deplâns situația tragică, fie și-au arătat solidaritatea, au criticat sau au încercat chiar să identifice adevărații vinovați.

Ultimele postări care au atras atenția sunt cele ale domnilor Radu Popa și Cristian Bodea, demnitari români, care nu cer, nici mai mult, nici mai puțin decât demisiile lui Jean Claude Juncker și Angelei Merkel.

De pildă, deputatul independent Radu Popa, în ultima postare de pe Facebook, critică politicile de deschidere a granițelor în Europa promovate de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker  și îl acuză că a pus în pericol siguranța cetățenilor pe spațiul UE, fapt pentru care îi cere demisia.

Pentru ca a fost principalul susținător al politicii de deschidere a granitelor în Europa, pentru că a facut presiuni politice inadmisibile asupra liderilor europeni pentru primirea migrantilor, pentru că a încălcat unul dintre drepturile fundamentale cuprinse în CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE la art.6 și anume dreptul la libertate și la siguranță, iar asta avut consecințe deosebit de grave pentru cetățenii UE, pentru că a sfidat opinia publică europeană și a pus în pericol siguranța cetățenilor pe spațiul UE, cu implicații grave în economia zonei UE, pentru că a compromis iremediabil sentimentul de apartenență la o lume sigură și civilizată, pentru morții și pentru răniții care au avut de suferit în urma atentatelor de la Paris și de la Bruxelles, două nenorociri devenite posibile prin introducerea principiului asumării cotelor pentru care el a militat puternic și de care îl consider principalul vinovat, CER DEMISIA LUI Jean Claude Junker din funcția de Președinte al Comisiei Europene!
E inutil să-i cer, turistului care a fost ales să se plimbe cu funcția de președinte al României în buzunar, vreo reacție. Singura lui grijă a fost să bânguie un mesaj de pe promter. PENIBIL...Dacă am avea puțină demnitate, ne-am bate pentru cetățenii care (ne) votează, adică ne plătesc huzurul. Dar pentru că liderii politici ai marilor partide au devenit slugile mute ale unei supraputeri, tăcerea este forma lor de slugărnicie. Singura voce clară care a spart această baricadă a fost cea a lui Traian Băsescu, dar corul mimilor încearcă să o acopere.
Dacă am avea puțină demnitate, ne-am aminti că avem toate drepturile, doar pe acela de a-i ucide pe alții cu nepăsarea noastră, nu-l avem”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, senatorul PNL Cristian Bodea se declară dezamăgit de politica doamnei Merkel și scrie pe pagina sa de socializare următoarele:„ Va dau o veste rea si una buna..Cea rea e ca vor trebui sa mai moara multi oameni pentru ca doamna Merkel sa isi dea demisia.Cea buna e ca la cate zeci de mii de interceptari se fac in Romania, teroristii nu pot nici sa faca pipi fara sa stie serviciile noastre, d-apoi sa mai si puna bombe. Cine e atat de inconstient sa primeasca nebunul in casa, sa nu se mire cand se va trezi cu toporul in cap...”, conchide Cristian Bodea postarea pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.