Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în R. Moldova. Şicanări pe teme oligarhice între Maia Sandu şi Igor Dodon

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la alegerile prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, Maia Sandu, a respins, vineri, într-o conferinţă de presă, apelul făcut de contracandidatul său, reprezentantul Partidului Socialiştilor, prorusul Igor Dodon, de a semna un angajament că viitorul şef al statului nu va coopera cu 'partidele oligarhice' care au fost în ultimii ani la guvernare şi mai ales cu Vlad Plahotniuc.

Citeşte şi: Igor Dodon, provocare pentru Maia Sandu: 'Nu coopera cu Vlad Plahotniuc'

Ea a spus că nu va semna niciodată vreo înţelegere cu Dodon şi nici cu "şeful acestuia, Vlad Plahotniuc".

Maia Sandu i-a recomandat contracandidatului său să semneze "contractul social" pe care PAS l-a propus cu ceva timp în urmă şi care are o prevedere care ţine de lupta împotriva oligarhilor.

"Nu o să semnez niciodată nicio înţelegere nici cu Dodon şi nici cu şeful lui, Plahotniuc. Pe 5 octombrie am făcut un apel către toţi politicienii să semneze contractul social pe care l-am semnat eu cu cetăţenii şi în acest contract social există şi o prevedere care ţine de lupta noastră împotriva oligarhilor. Domnul Dodon mai are timp să semneze, dacă vrea, şi el ca cetăţean al Republicii Moldova, să se angajeze în această luptă", a afirmat Maia Sandu.

Citeşte şi: ȘOC în Moldova: Încă un candidat s-a retras din cursa prezidențială

Candidatul Partidului Socialiştilor la alegerile prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut vineri apel la oponenţii săi, şi în special la Maia Sandu, candida PPDA-PAS-PLDM, să semneze un angajament public că viitorul şef al statului nu va coopera cu "partidele oligarhice" care au fost în ultimii ani la guvernare şi mai ales cu Vlad Plahotniuc.

Cetăţenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, favoriţii în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, şi Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM). Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, şi-a anunţat miercuri retragerea din cursa prezidenţială, transmite agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.