Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri parţiale în Marea Britanie, un scrutin test pentru laburişti

Marea Britanie organizează joi alegeri legislative parţiale, în două fiefuri din centrul şi nordul ţării ale laburiştilor, scrutin ce se constituie într-un test pentru principalul partid de opoziţie şi ar putea să indice în ce măsură votul de anul trecut pro-Brexit a redesenat harta politică, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Alegerile au loc în circumscripţiile Copeland, regiune rurală de pe coasta nord-vestică, şi Stoke-on-Trent, oraş din centrul ţării, prezentat adesea drept 'capitala' Brexit-ului.

Citeşte şi: După ce a fost condamnat la 9 ani de înDupă ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fostul premier face plângere la CEDO

O victorie în cele două circumscripţii i-ar permite liderului laburiştilor, Jeremy Corbyn, aflat în relaţii tensionate cu o parte din conducerea formaţiunii, să evite o nouă criză politică internă.

Casele de pariuri pronostichează competiţii strânse atât la Stoke-on-Trent, unde laburiştii ar putea pierde în faţa partidului eurofob UKIP, cât şi în Copeland, unde conservatorii premierului Theresa May ar putea obţine o victorie istorică.

La referendumul din 23 iunie, la Stoke-on-Trent, fost oraş industrial cu 250.000 de locuitori, 69,4% dintre cei care s-au prezentat la urne au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, un procent record printre cele mai mari 30 de oraşe ale ţării.

Din partea UKIP candidează chiar noul lider Paul Nuttall, care speră să obţină cel de-al doilea mandat al formaţiunii în parlament.

Citeşte şi: Un INCENDIU masiv a acoperit cu fum oraşul Sydney - FOTO/VIDEO

În Copeland, laburiştii se confruntă cu conservatorii, care şi-au întărit treptat prezenţa în această circumscripţie în ultimii ani.

Rezultatele urmează să fie anunţate în cursul nopţii de joi spre vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.