Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri primare în SUA: Victorii importante pentru republicanul Cruz şi democratul Sanders

sua alegeri

Senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat sâmbătă "caucusul" republicanilor în statul Kansas, cu un avans confortabil asupra miliardarului Donald Trump, potrivit proiecţiilor televiziunilor americane, informează AFP, citată de Agerpres.

După numărarea a 43% din voturi în acest stat din centrul SUA, Ted Cruz era creditat cu 49% din voturi, cu mult înaintea lui Donald Trump (24,7%), care era dat câştigător în sondaje. Alte trei state votează sâmbătă în alegerile primare republicane.

Mult în urmă, senatorul de Florida Marco Rubio şi guvernatorul de Ohio John Kasich obţin respectiv 14,8% şi 9,9% din voturi. 

Kansas este primul dintre cele patru state ce votează sâmbătă în alegerile primare republicane şi a anunţat rezultatul. 

UPDATE 1: Senatorul de Vermont Bernie Sanders a învins-o sâmbătă pe rivala sa Hillary Clinton în "caucusul" democraţilor din statul Kansas, potrivit filialei locale a partidului citată de mai multe posturi de televiziune din SUA, informează AFP.

UPDATE 2: Senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat alegerile primare republicane în statul Maine, informează agenţia DPA citând un anunţ făcut de partidul republican din acest stat din nord-estul SUA. Aceasta este a doua victorie a lui Cruz în caucusul de sâmbătă, obţinând 46% din voturi înaintea lui Donald Trump (33%), a guvernatorului de Ohio John Kasich (12%) şi senatorului de Florida Marco Rubio (8%).

UPDATE 3: Senatorul de Vermont Bernie Sanders a câştigat sâmbătă alegerile primare democrate din statul Nebraska (centrul SUA), potrivit televiziunilor americane, informează agenţia DPA.

UPDATE 4: Fostul secretar de stat american Hillary Rodham Clinton a câştigat sâmbătă alegerile primare democrate în statul Louisiana (sudul SUA), potrivit televiziunilor americane, informează agenţia DPA.

UPDATE 5: Miliardarul Donald Trump a câştigat sâmbătă alegerile primare republicane din statul Louisiana (sudul SUA),  potrivit proiecţiilor televiziunilor americane, informează agenţia DPA. Aceasta este prima victorie a lui Trump în cele patru scrutine ale partidului sâmbătă, dar el conduce de asemenea în statul Kentucky (sud), în timp ce senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat caucusurile republicane în Kansas şi Maine. Trump obţine 47% din voturi în Louisiana, a anunţat CNN, în timp ce au fost numărate doar 11% din buletinele de vot, notează DPA.

UPDATE 6: Miliardarul Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Kentucky, a doua victorie obţinută sâmbătă după cea din Louisiana, potrivit previziunilor televiziunilor americane, informează AFP. Favoritul la învestitură nu a reuşit în schimb să se impună în statele Kansas şi Maine, celelalte două state în joc, unde a câştigat mai devreme senatorul de Texas Ted Cruz. Într-un discurs după anunţul victoriei sale în Kentucky, Donald Trump a mulţumit susţinătorilor săi din acest stat situat în sud-estul SUA.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.