Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile parlamentare, sub lupa lui Tolontan: Dreapta a meritat să piardă

lupa integritate

Cătălin Tolontan a postat, pe blog, o scurtă analiză a rezultatelor la alegerile parlamentare de duminică, în care argumentează că teoria potrivit căreia ”stânga e votată de publicul rural și neinformat” este infirmată.

”Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme”, scrie Tolontant, pe blog.

OFICIAL: PSD ia majoritatea absolută în Parlament / SIMULARE

”Priviți Bucureștiul! Rezultatele sunt un semn de exclamare care infirmă, a o mia oară, teoria că stânga e votată de publicul rural și neinformat. Genul acesta de insultă e receptat ca un stigmat și mobilizează. Plus că ce înseamnă neinformat? Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme.

Mircea Ionescu Quintus, prima reacție după DEZASTRUL PNL din alegeri

În București, cu excepția sectoarelor 1 si 2, PSD a strâns mai mult decât PNL și USR la un loc! Și chiar în 1 și 2, diferența este minimă.

Azi noapte, France Presse punea aceeași placă a susținerii monolitice a PSD de către populația rurală, „într-o țară unde, în medie, un cetățean din patru e afectat de sărăcie”. Lucrurile sunt mai nuanțate:

Cum s-a înroșit România: Rezultate alegeri parlamentare pe județe/ HARTĂ

  1. Votanții urbani au fost mai mulți, cel puțin după primele calcule.
  2. Cifra semnificativă a sărăciei în România nu este de 25%, ci de 40%, pentru că aceasta este proporția populației care trăiește în risc de sărăcie și excluziune socială. Omul care e în risc știe că e în risc și acela se simte sărac.

(...)

Dreapta a meritat să piardă. PSD a meritat să câștige pentru că a referit, măcar în program, această îngrijorare teribilă de a nu putea ieși din spirala sărăciei”, a scris Cătălin Tolontan pe blog.

Citește continuarea pe tolo.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.