Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Anunț exploziv de la DNA: Mai mulți oameni de afaceri, trimişi în judecată într-un celebru dosar! Prejudiciu URIAȘ

sigla dna

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a şase oameni de afaceri, precum şi a societăţii Avicola Călăraşi, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 7 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, Orlando Emil Daher şi Hanna Daher, la data faptelor reprezentanţi ai SC Avicola Călăraşi SA, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în forma evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legală a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Citește și: Victor Ponta, manevră anti-PSD. 'Lui Liviu Dragnea îi plac trădătorii şi traseiştii'

Acuzaţia de evaziune fiscală a fost reţinută şi în sarcina societăţii Avicola Călăraşi, în timp ce Mahmoud Sleiman Moubarak, Andrei Sileanu, Daniel Marian Raicu şi Abdoulmounim Alzaid au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

"În cursul anului 2010, inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman şi alte persoane, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, la care au aderat ulterior şi inculpaţii Daher Orlando Emil şi Daher Hanna. Aceştia din urmă, în calitate de reprezentanţi ai SC Avicola Călăraşi SA, au fost de acord să utilizeze atât societăţile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât şi infrastructura de transport şi cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii Avicola Călăraşi, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, au evidenţiat în documentele contabile operaţiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate şi societăţi comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a TVA.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 de lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal, fiind dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de către SC Avicola Călăraşi SA.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Premierul Tudose, în şedinţă la COTROCENI. Ce discută cu preşedintele Iohannis (surse)

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Călăraşi.

DNA precizează că inculpaţii Mahmoud Sleiman Moubarak, Daniel Marian Raicu şi Abdoulmounim Alzaid au mai fost trimişi în judecată în două dosare, în cursul anului 2016, pentru infracţiuni similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.