Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsă URIAȘĂ pentru afaceristul turc care a omorât un polițist în București

www.libertatea.ro

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat intenţionat în 2015 pe poliţistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi şase luni închisoare pentru omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pe latură civilă, tribunalul a decis ca Abdullah Atas să plătească în total 400.000 euro, reprezentând daune morale către trei părţi civile - Cristina Ionescu, Dumitru Ionescu şi Elena Mihai.

De asemenea, el va plăti daune materiale de 88.134 lei către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Citește și: RUPTURĂ între Klaus Iohannis și ministrul Apărării: Președintele României NU a fost invitat la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală

Pentru plata acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pus pe conturile bancare şi acţiunile deţinute de Abdullah Atas la o firmă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 03,30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Citește și: PROTEST în noapte: Ultrașii Rapidului au manifestat în fața Primăriei Sectorului 1! Mesaje DURE către Dragnea și Firea - FOTO

Procurorii susţin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 - 2,00 g?.

Abdullah Atas şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şos. Pipera - Şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil, anunță Agerpres.

După accident, poliţistul a fost dus la spital şi supus unor intervenţii chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.