Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă alimentară în supermarketuri: Brânzeturile care pot duce la accident vascular

BRANZA

O nouă alertă alimentară a fost declanşată în supermarketuri. Există brânzeturi care pot duce chiar şi la accidente vasculare.

Interactionam zilnic cu alimente complexe. Nu putem sa le folosim ca atare. Spre exemplu, zaharurile din fructe si legume contin un million de molecule de glucoza. Lipidele din branzeturi au lanturi formate din 22 de molecule. Iar proteinele din carne, lanturi cu sute de mii de molecule. In intestinul subtire, alimentele trec in singe. Dar bariera e traversata, de fapt, doar de aceste caramizi si niciodata de structurile complexe, inventate de natura. Luam exemplul brinzeturilor grase. Concentrate din lapte, contin grasime, proteine si zaharuri naturale. Mai precis, cele mai complexe alimente cu putinta.

Citeşte şi: Victor Ciorbea, lovit în plin de ANAF: Avocatul Poporului, pe lista ruşinii (document)

Avem o suta de grame de branza facuta din lapte, sare si cheag natural - adica enzime din stomacul unui animal - langa aceea portie de branza procesata. O identificati usor, pentru ca pe eticheta vor aparea una sau mai multe substante din urmatoarea lista: proteine din lapte, grasime din lapte, praf de zer, lapte praf, grasime vegetala hidrogenata sau grasime vegetala partial hidrogenata. Un expert in tehnologie alimentara ne invata cum sa gindim aceste produse. ”Chiar daca am aceeasi valoare energetica mie organismul imi consuma foarte usor cele 350 de calorii din produsul natural fata de cele 360 de calorii din produsul procesat. Din punctul meu de vedete nu te ingrasa o brinza naturala grasa cum te ingrasa o brinza procesata cu grasimi vegetale.", a spus Anca Gavril, sef laborator Larex pentru ProTV.

Citeşte şi: Acuzații GRAVE la adresa unuia dintre cei mai cunoscuți ginecologi: Ce le făcea pacientelor

Cu alte cuvinte, in lapte bagam …. proteine si grasimi tot din lapte, dar procesate chimic. Organismul nu ti le proceseaza 100 % cum este grasimea naturala din lapte, ramin reziduuri. Sa va hraniti inseamna sa folositi perfect alimentele inventate in natura. Sa mincati preponderent ce a inventat industria alimentara inseamna sa folositi doar o parte sau deloc din aliment. Plus, sa va chinuiti sa eliminati reziduurile. Procesul se poate solda cu disfunctii metabolice. Cele mai frecvente sunt cresterea grasimilor din sangele uman. Motivul principal al accidentelor vasculare, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.