Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Atac ȘOCANT în Rusia: Un bărbat a înjunghiat opt persoane pe stradă! Atacatorul a fost împușcat de polițiști

www.stirileprotv.ro
poliție Rusia

Un individ, înarmat cu un cuţit, a fost împuşcat de poliţie după ce a înjunghiat opt persoane în plină stradă la Surgut, oraş în Siberia, au anunţat anchetatori ruşi, citaţi de DPA şi AFP. Autorul a fost identificat, a anunţat ulterior poliţia regională, afirmând că pista unui "atentat terorist" nu este cea privilegiată.

Bărbatul a "atacat trecători, rănind cu cuţitul opt persoane", pe una din "străzile centrale" ale acestui oraş cu 330.000 de locuitori, în jurul orei locale 11:20 (06:20 GMT), a precizat Comitetul de anchetă rus, organismul responsabil pentru principalele cercetări penale.

Poliţia l-a "neutralizat" pe atacator, adaugă comitetul într-un comunicat.

Citește și: S-a deschis anchetă pentru TERORISM în urma tragediei din Finlanda: Ce naționalitate are atacatorul

Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, a declarat guvernul districtului autonom regiunii Hantî-Mansiisk (Siberia de Vest) într-un comunicat.

Autorul atacului din Surgut a fost repede identificat de poliţie, care nu privilegiază în acest moment "pista teroristă", conform AFP. Potrivit agenţiei de presă TASS, atacatorul este un locuitor din Surgut.

"Versiunea că atacul ar fi un atentat terorist nu este principala noastră versiune", a declarat poliţia locală pentru Interfax, adăugând că l-a identificat pe atacator şi examinează în prezent eventualele sale antecedente psihiatrice.

O anchetă penală a fost deschisă în acest caz pentru "tentativă de omor", conform RIA Novosti.

Acest atac intervine la o zi după un atac similar în Finlanda, unde un individ a înjunghiat mortal două persoane şi a rănit alte opt în oraşul Turku (sud-vest), anunță Agerpres.

Spania a fost joi şi vineri ţinta a două atentate separate, la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia (nord-est), soldate cu cel puţin 14 morţi şi 120 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.