Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de călătorie în Egipt

Mideast Egypt US

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în R.A. Egipt cu privire la situaţia creată de creşterea pericolului determinat de intensificarea luptelor în Sinaiul de Nord.

La data de 1 iulie 2015, luptele dintre insurgenţi şi forţele egiptene de apărare şi securitate, din zona localităţilor Rafah (la frontiera cu Fâșia Gaza) şi Sheikh al Zuweyd s-au soldat cu decesul a peste 100 insurgenţi, 17 militari şi un număr de victime din rândul civililor. Luptele au continuat şi în data de 2 iulie, când atacurile aviaţiei egiptene au determinat uciderea altor 22 de insurgenţi.

Având în vedere că în luptele din Sinaiul de Nord se foloseşte armament greu şi atacuri ale aviaţiei militare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să părăsească imediat zona şi, în cazul redeschiderii punctului de trecere al frontierei din localitatea Rafah, să nu încerce să tranziteze Sinaiul de Nord, în drum spre/dinspre Fâşia Gaza.

Totodată reamintim recomandările din avertismentul de călătorie pentru R.A. Egipt, de a nu încerca folosirea tunelurilor clandestine de la frontiera palestiniano-egipteană, tentativă pasibilă de pedeapsa cu închisoare pe viaţă, şi de a evita cu desăvârşire călătoriile în Sinaiul de Nord.

Situaţia din Sinaiul de Nord nu afectează excursiile, în grup organizat, în localităţile egiptene Sharm El Sheikh și Hurghada, cu respectarea recomandării de evitare a excursiilor opţionale şi deplasărilor în afara staţiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.