Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de la Bruxelles: 'România e pe calea procedurii de infringement pentru deficitul bugetar'

Procedura de infringement

Europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, a declarat joi, la Craiova, că România este pe cale să intre în procedura de infringement, pentru că nu se poate încadra în deficitul bugetar de 3%.

Potrivit lui Marian Jean Marinescu, la începutul lunii viitoare, comisarul european responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, precum şi pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare şi uniunea pieţelor de capital, Valdis Dombrovskis, va veni în România pentru a avea discuţii pe această temă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenție mare! Se schimbă legea energiei termice – la ce veți fi obligați

"Săptămâna trecută, în Parlamentul European, s-a ajuns la un acord legat de prelungirea Fondului de Investiţii Junker care va ajunge până la 500 miliarde de euro. Mă gândesc că, în aceeaşi perioadă, în România s-au tăiat investiţiile din bugetul naţional din diverse locuri ca să existe o rectificare pozitivă, când este evident că România este pe calea procedurii de infringement pentru deficitul bugetar. Este absolut evident acest lucru. Şi din discuţiile de la Comisia Europeană se poate deduce acest lucru. Comisarul Dombrovskis va veni în România la începutul lunii viitoare pentru a avea discuţii pe această temă. Deci Europa încearcă să obţină surse de finanţare pentru investiţii cât mai mari, iar noi tăiem tot ce se poate doar ca să mărim alte lucruri, în special salariul bugetarilor, măsuri care sunt foarte greu de susţinut", a afirmat Marinescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Surpriză! Unde lucrează soția lui Mirel Palada și ce suma încasează lunar

Acesta a mai afirmat că discursul lui Junker de săptămâna trecută a fost unul "european şi foarte curajos", cu o săptămână-zece zile înainte de alegerile din Germania, "care propune o Europă puternică, mult mai integrată, care să poată face faţă provocărilor viitoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.