Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de vreme rea de la meteorologi: Încep ninsorile

ninsoare ninsori

Vremea se va înrăutăţi începând de vineri dimineaţă, în Maramureş, Transilvania şi la munte va ninge, iar în Crişana, Banat şi Oltenia vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsorile se vor extinde şi în sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de vineri dimineaţă, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15-20 de litri pe metru pătrat.

Citește și: SCANDAL imens la România TV: Andreea Crețulescu l-a dat afară, în direct, pe un invitat

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului.

În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Citește și: Adrian Năstase se pregătește să dea lovitura: Care e legătura cu Traian Băsescu / SURSE

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70-80 de kilometri pe oră la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vest şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50-60 de kilometri pe oră.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

Citește și: E frumoasă de pică, dar a fost prinsă luând mită: Cum arată jurnalista-psiholog de la spitalul din Oradea

Vineri, vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre vest, cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jumătatea de vest a ţării, apoi se vor semnala local şi în restul teritoriului, unde vor fi în general slabe. În zonele montane va ninge, în Banat, Oltenia şi Crişana la început vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Cantităţile de apă vor totaliza 15…20 l/mp în regiunile sud-vestice, dar cu precădere la munte unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Muntenia şi Dobrogea va ploua pe spaţii extinse, iar în Moldova precipitaţiile, predominant ploi, se vor semnala pe arii restrânse. Trecător şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, dar temporar şi în sud-vestul şi estul ţării, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad, izolat, în Oltenia, Maramureş, nordul şi estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 9 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

Citește și: FABULOS Peţire în direct la Antena 3 pentru liderul Mișcării Populare de la Giurgiu

Sâmbătă, vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în a doua parte a zilei şi noaptea în sud şi sud-est. La începutul intervalului în Muntenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special noaptea în sudul şi estul teritoriului, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nord-vest şi 8 grade în sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 grade, local, în vestul, centrul şi nordul ţării şi 1 grad pe litoral.

Citește și: ALERTĂ Simona Halep e la un pas să-și încheie cariera

În Bucureşti vremea va fi în general închisă, dar caldă pentru această perioadă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Citește și: Simona Halep a ajuns pe locul 4

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.