Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ declanşată de specialişti: Ce conţin unii cozonaci şi drobul din comerţ

pofta mancare

Românii obişnuiesc să aibă o masă plină în ziua de Paşti, iar cozonacii, drobul sau friptura de miel nu lipsesc. Specialiştii avertizează însă. Unii cozonaci, dar şi drobul din comerţ sunt extrem de periculoase. Daca ati intrat in febra cumparaturilor nu ignorati etichetele. Cititi cu atentie ce contine mancarea pe care vreti sa o luati pentru Paste.

Citește și: Pippa Middleton se marită

Unele produse pot fi toxice, ne avertizeaza asociatiile de protectie a consumatorilor, care au descoperit 83 de substante chimice folosite in vopseaua de oua, in cozonaci sau in drobul de miel. Peste 30 de aditivi alimentari in cozonaci si in vopseaua de oua, dar si 16 E-uri in drobul comercializat au descoperit membrii unei asociatii pentru consumatori dupa un control in mai multe lanturi de magazine din tara. Specialistii atrag atentia ca aceste produse, pot fi periculoase pentru oameni.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

"Cei care au probleme de sanatate gen, boli cardiovasculare sau alte probleme de sanatate care presupun niste restrictii din punct de vedere a unor substante chimice, trebuie sa evite aceste produse. Ceilalti daca consuma ocazional nu o sa pateasca nimic.", anunţă Costel Stanciu, presedintele Asociatiei PRO Consumatori.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Si in 31 de sortimente de cozonaci au fost descoperiti 33 de aditivi alimentari, dar si substituente pentru ingredientele clasice. Nici drobul de miel gata facut vandut in magazine nu scapa de aditivi. Specialistii spun ca producatorii ii folosesc pentru culoare, gust dar si pentru ca produsul sa aiba o perioada mai mare de valabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.