Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în domeniul medical: Mii de români, înşelaţi cu teste medicale gratuite

facebook.com
frauda alerta

Alertă deosebit de gravă în domeniul medical. Foarte mulţi români au fost înşelaţi cu teste medicale gratuite. Aceştia au fost atraşi cu un set de teste gratuite în urmă cărora ar fi aflat că suferă de boli grave pe care în realitate nu le au. Cei care au păţit-o spun că totul este o cacealma şi că aparatele recomandate de aşa-zişii specialişti costă enorm. Poliţia Capitalei se ocupă de acest caz, anunţă ProTV.

Citește și: A ieșit la iveală! Cât plătește Kaufland pentru ca ȘEFUL să EVITE o coadă INFERNALĂ

Afacerea are loc la doi paşi de centrul Capitalei, într-o clădire de lângă Gara de Nord. Oamenii, care stau aici zilnic la coadă, sunt atraşi de aşa-zise teste medicale gratuite. Nimeni nu se întreabă dacă rezultatele lor sunt reale. Cum de altfel nimeni nu observă că centrul Biosistem nu are nicio firmă vizibilă la stradă.

Iată ce dezvăluiri face şi Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. “Au găsit şi de dată asta o cale de a se fofila, au scris că rezultatele au numai valori de referinţă şi nu constituie diagnostic... Deci, pe baza acestor date ei păcăleau oamenii şi spuneau aveţi X boli, pentru care produsele noastre vă pot trata.”

Citește și: Situație fără precedent la o importantă companie aeriană! Sute de oameni s-au îmbolnăvit subit

Practic, aşa începe afacerea, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Firma oferă oamenilor aşa-numite dispozitive medicale vindecătoare: salteaua cu infraroşu, purificatorul de apă sau laserul pentru încheietură şi nas. Reporterului ProTV i-a fost cerută suma de 4200 de lei pentru o saltea cu infraroşu. Sau 6.000 de lei dacă plata s-ar fi făcut în rate. Ştiindu-se sănătoasă, o doamna din Capitală şi-a dat seama în ultima clipă că riscă să fie înşelată în momentul în care reprezentanţii centrului i-au înşirat probleme medicale pe care nu le are. Femeia şi-a făcut investigaţii care i-au demonstrat că nu suferă de bolile prezentate în raport. Fapt confirmat şi de Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei: “Analizele de sânge arată că funcţia hepatică e corectă. N-ar fi o persoană care să poată să meargă singură la acel centru medical care să facă minuni pentru ea, pentru că ar gâfâi la fiecare 2 paşi şi ar fi o persoană grav bolnavă de inimă.”

Citeşte şi: CUTREMUR în fotbal: Pandurii e aproape de revenire în Liga I

Ca să fie credibili şi ca să poată cere oamenilor sume exagerate pentru produsele pe care le vând, reprezentanţii companiei pretind că aparatura lor este avizată de Ministerul Sănătăţii. Directorul Centrului Biosistem a încercat să salveze aparenţele şi a dat vină pe angajaţi. Kovacs Kristof spune că centrul său se ocupă de prevenţie şi nu de vindecare. Şi că e posibil ca dintr-o sută de salariaţi unii să fie incorecţi.

Citeşte şi: Înregistrarea care-l face de râs pe Cristiano Ronaldo: Ce le-a spus judecătorilor când a aflat că riscă PUŞCĂRIA / VIDEO

Kovacs Kristof, directorul general al Centrului Biosistem: “Aproape toate produsele pe care le avem nu sunt dispozitive medicale. Sunt dispozitive de îngrijire a sănătăţii. Ne concentrăm foarte mult - pe cât cu putinţă - să controlăm pregătirea consultanţilor. Ei nu-şi pot începe activitatea până nu învaţă despre produse, despre diferenţele dintre ele. Deci, se poate întâmplă ca un consultant sau doi să greşească.”

Citește și: Culisele divorțului lui Marcel Toader, fostul soț al Gabrielei Cristea! Cum s-a ales acesta cu o sumă URIAȘĂ

Şi totuşi, firma nu funcţionează legal. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale susţin că au amendat compania de 4 ori în 2 ani: “Nu există un aviz de funcţionare emis de ANMDM obligaţie pe care o societate care vinde dispozitive medicale o are în faţa legii ”

Abia acum, în urmă scandalului creat, conducerea societăţii a decis să depună la ANMDM o solicitare privind autorizarea aparatelor pe care le vinde. Indiferent care va fi decizia Agenţiei, faptele din trecut nu vor putea fi şterse cu buretele. Cazul este cercetat, în prezent, de poliţie. Fapta a fost încadrată la înşelăciune, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă 5 ani de închisoare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.