Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Germania: Cum au aflat autorităţile că se plănuieşte un atentat

alerta terorista

Un cetăţean irakian a oferit un pont poliţiei germane în legătură cu un potenţial atac terorist cu opt zile înainte ca serviciile secrete din SUA şi din Franţa să transmită informaţii care au determinat autorităţile germane să evacueze două gări feroviare din Munchen în noaptea de Revelion, a relatat duminică mass media bavareze, citate de DPA. 

La 23 decembrie, un irakian s-a dus la o secţie de poliţie din landul Baden-Wuerttemberg (sud) şi le-a spus agenţilor că fratele său, care trăieşte în Irak, a aflat că mai mulţi militanţi plănuiau să comită un atentat, au transmis posturile de radio Suedwestrundfunk şi Bayerischer Rundfunk. Poliţia a luat legătura cu fratele bărbatului, care a confirmat spusele acestuia şi a spus că atacurile urmau să fie comise în jurul datei de 6 ianuarie, de Sărbătoarea Epifaniei, în reţeaua de trenuri a oraşului Munchen. El a furnizat poliţiei numele a şapte militanţi islamişti despre care a spus că se aflau deja la Munchen.

Vezi şi: ALERTĂ în primele ore din 2016: Risc de atentat terorist în Germania

Poliţia locală şi agenţia de informaţii externe a Germaniei, BND, nu au reuşit să dea de urma indivizilor identificaţi de bărbatul irakian, două percheziţii la apartamente din Munchen, efectuate în data de 30 decembrie, încheindu-se fără niciun rezultat. 

În ajunul Anului Nou, autorităţile germane au primit "informaţii foarte concrete" privind iminenţa unui atac de la surse de informaţii din SUA şi Franţa, fapt ce le-a determinat să evacueze gara centrală din Munchen şi gara Pasing. Poliţia nu a efectuat nicio arestare şi nu este clar deocamdată dacă cei şapte se află sau nu în Germania. 

Serviciile secrete germane estimează că circa 1.100 de islamişti potenţial violenţi trăiesc pe teritoriul ţării, dintre care 430 au comis deja delicte grave, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.