Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în PSD: Social-democrații riscă să nu aibă candidați la alegerile locale

psd1

PSD e în stare de alertă după ce mai mulți lideri au anunțat că e posibil ca partidul să nu aibă candidați la alegerile locale. Secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, vineri, că actualul Cod de etică şi conduită pe care partidul trebuie să îl respecte în desemnarea candidaţilor la viitoarele alegeri este "un fel de ANI" în interiorul formaţiunii politice şi că există riscul ca nimeni să nu mai vrea să candideze.

Citeşte şi: Lovitură după lovitură a magistraţilor: Încă un 'greu' a încasat 30 de zile de arest

"Sunt nişte criterii, ne străduim să le îndeplinim pentru că astea-s vremurile pe care le trăim şi înţeleg că anul acesta acesta e semnalul care trebuie dat: domne, ne înnoim. Să vedem cu cine ne înnoim, că s-ar putea să nu vrea nimeni să vină să candideze. (...) Eu aş fi făcut altfel dacă ar fi depins de mine, dar ştiţi cum e, la partid ce e ordin nu se discută (...) Eu sunt împotriva acestui ANI din interiorul PSD-ului, că ăsta e un fel de ANI, codul ăsta, de fapt, nu e niciun fel de cod, codul trebuie să fie de bun simţ. (...) Important este că, la alegeri, trebuie să fie oameni reprezentativi şi nici nu ne trebuie nici comisii şi nici multă carte ca să ne ducem la ţară şi să vedem dacă X sau Y are notorietate pozitivă sau negativă. Părerea mea personală este că e chiar un ANI în interiorul partidului. Eu nu sunt împotrivă, eu n-aş fi făcut aşa, eu aplic (...) părerea mea e că e total ineficient dar asta e situaţia, ne conformăm", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir, la finalul unei şedinţe a CJ.

Citeşte şi: Cristoiu: Pe scena politică au mai rămas trei personalităţi interesante

Potrivit acestuia, lista cu propunerile de candidaţi la alegerile locale ar trebui întocmită de PSD Constanţa până la data de 15 ianuarie 2016.

"S-a stabilit termen 15 ianuarie (...) comisia de etică va analiza dosarele. (...) Nu o să se întâmple nimic dacă nu vom fi gata pe 15, important este să câştigăm alegerile", a menţionat secretarul executiv al PSD Constanţa.

Vezi şi: Traian Băsescu a explodat: Nu are cum să mă facă un mafiot ca el

Pe 14 decembrie, PSD Constanţa a anunţat excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Stan şi a deputatului Eduard Martin, pentru că s-a constatat starea de incompatibilitate a acestora ca urmare a intrării în vigoare a Codului de etică şi conduită, aprobat săptămâna trecută de Comitetul Naţional Executiv al partidului.

Viceprimarul Constanţei, Gabriel Stan, şi deputatul Eduard Martin figurează ca inculpaţi alături de alţi funcţionari din Primăria Constanţa şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinski în rechizitoriul trimis în instanţă de DNA în care fostul primar Radu Mazăre este acuzat de luare de mită pentru înlesnirea adjudecării contractului de salubrizare a oraşului către firma lui Eduard Martin.

Vezi şi: VIDEO FABULOS Baronul Marian Oprișan a ajuns la Beciul Domnesc! Iată cum se distrează

În urmă cu o săptămână, Cristinel Dragomir, a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu are nicio temere că nu va câştiga alegerile locale din 2016, menţionând că PSD are "suficiente resurse" pentru a-şi desemna candidaţi la primăriile tuturor localităţilor din judeţ, scrie agerpres.ro

Citeşte şi: Dan Voiculescu: 'Îl somez pe Traian Băsescu să prezinte dovezi clare...'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.