Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Republica Moldova: Renato Usatîi ar pregăti o lovitură de stat / VIDEO

renato usatii

Preşedintele formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi şi liderii platformei Demnitate şi Adevăr pun la cale o lovitură de stat. Acest lucru rezultă dintr-un mesaj video şi poze filmate la sediul partidului lui Usatîi, unde acesta apare alături de şeful gărzii populare a platformei DA, Anatol Macovei şi alţi membri ai platformei.

Dintr-o interceptare anexată la mesaj rezultă că Renato Usatîi i-a promis bani lui Anatol Macovei pentru organizarea unor acţiuni.

Citește și: Klaus Iohannis nu se aștepta la asta: Cel mai diplomat atac la președinte! Îi crapă obrazul de rușine

Recent, grupul analitic Da Vinci a avertizat că în Moldova există un risc sporit de lovitură de stat, iniţiată de forţele pro-ruse, prin coordonarea serviciilor secrete ale Federaţiei Ruse.

Scopul ar fi destabilizarea situaţiei în Republica Moldova, organizarea unei lovituri de stat, înlocuirea preşedintelui Timofti şi iniţierea de alegeri legislative anticipate, în interesul forţelor pro-ruse.

Analiștii mai notează că preocupările Chișinăului în legătură cu posibilitatea unei lovituri de stat sunt mari, având în vedere numărul impresionant de arme care au fost confiscate în toamna anului 2014.

Citește și: Dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri” explodează: Declarațiile prostituatelor implicate și ale unui milionar

Atunci, au fost arestați mai mulți membri ai Partidului pro-rus "Patria", condus de Renato Usatîi.

Politicianul a recunoscut, într-o interceptare postată pe internet, că este prizonierul Moscovei. Usatîi a mai spus că lucrează pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei.

Citește și: Anunț de la SRI: Toți românii până în 32 de ani sunt vizați

Zeci de mii de manifestanţi s-au reunit sâmbătă, în centrul Chişinăului, pentru a protesta contra desemnării unui nou premier al Republicii Moldova şi pentru a cere organizarea de alegeri parlamentare anticipate, transmite AFP.

'Am obţinut demisia guvernului. Am împiedicat desemnarea unui premier al oligarhilor, Vlad Plahotniuc, în funcţia de prim-ministru. Vom rămâne aici până la final', a declarat unui dintre organizatorul protestelor, avocatul Andrei Năstase.

Citește și: Doi chirurgi s-au înjunghiat în sala de operații! Totul a plecat de la un pacient cu HIV

'Laşitatea preşedintelui a trimis oamenii în stradă! Nu vom permite formarea guvernului, vrem doar alegeri', a continuat el.

Manifestaţia a fost organizată la apelul Platformei civice 'Demnitate şi Adevăr', mişcare creată de jurnalişti, politologi şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile favorabili integrării europene a Republicii Moldova.

Citește și: EXCLUSIV. Lista candidatilor MP la cele mai importante primarii

O altă manifestaţie a fost organizată de Partidul Socialist, al lui Igor Dodon. 'Jos puterea! Jos oligarhii! Jos bandiţii! Dacă nu dăm jos această putere, Moldova ca naţiune va înceta să existe în doi ani!', a spus Dodon în faţa participanţilor la demonstraţie.

Potrivit poliţiei moldoveneşti, la diferitele manifestaţii organizate sâmbătă la Chişinău au participat în total circa 30.000 de persoane.

Citește și: ȘOCANT Tinere din Germania, violate la piscină de către imigranți / VIDEO

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorităţii parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcţia de premier.

Conform prevederilor Constituţiei moldoveneşti, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei guvernului.

Citește și: Transfer surpriză în partidul lui Traian Băsescu: Ce ”vedetă” a lăsat UNPR pentru MP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.