Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în toată Europa: Rusia are, în Crimeea, rachete ce pot ajunge în orice țară europeană

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Alertă în toată Europa. Ultimele informaţii despre armele Rusiei sunt de-a dreptul ameninţătoare pentru toată Uniunea Europeană. Vladimir Putin ar avea un plan extrem de dur. În raza de distrugere a rachetelor rusești desfășurate de Rusia în Crimeea se afla majoritatea țărilor UE. O infografie în acest sens a fost publicată de Ministerul teritoriilor ocupate temporar din Ucraina.

Citeşte şi: Anunţ ULUITOR: 'Andreea Marin se recăsătoreşte. Noul său soţ este divorţat şi are doi copii'

Se remarca faptul că, în decembrie 2015, Flota Mării Negre a Federației Ruse a fost completat cu două nave – „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“, care sunt echipate cu sisteme de rachete „Kalibr-NK“. Acest armament, în cazul utilizării de rachete de tip ZM-14 (SS-N-27 Sizzler) permit lovirea țintelor pe o rază de 2.500 km. Astfel, cele doua nave, aflate langa coasta Crimeei, pot lansa rachete care să lovească ținte din România și pana în Franța sau țările scandinave, dar și în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, precum și un punct strategic important precum Canalul Suez, conform deschide.md.

Citește și: Informații interesante despre noul „BOUREANU”! Încasările medicului târât pe jos de polițiști și neconcordanțele din declarațiile de avere

Se subliniază că Rusia pune accentul pe astfel de nave pentru ca Tratatului INF din 1987 interzice rachete de croazieră terestre similare ZM-14. În timp ce o nava înarmata cu astfel de rachete este relativ ieftina și poate profita de avantajul aflării sub protecția forțelor de coastă pentru a lansa atacuri de pe mare. În momentul de față, „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“ fac parte din flota Baltica a Rusiei, ceea ce înseamna ca în zona afectată se afla aproape toate țările europene, inclusiv Islanda. Anterior, cele doua nave, care la vremea respectiva erau în componența Flotei Mării Negre a Rusiei, au lansat lovituri cu rachete în trei rânduri împotriva unor ținte de pe teritoriul sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.