Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Depozitele din BaloteÅŸti afectate de incendiu nu aveau aviz ISU - VIDEO

libertatea.ro
incendiu balotesti

UPDATE 11.00

Fabrica de mobilă şi depozitul de mase plastice din Baloteşti distruse de incendiul puternic izbucnit marţi seară nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu şi nici instalaţii de apărare împotriva acestora, la ultimul control fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

"Depozitele se încadrează în categoria construcţiilor care se supun procesului de avizare-autorizare privind securitatea la incendiu. Legislaţia prevede dotarea spaţiilor cu instalaţii de detecţie, semnalizare, alarmare în caz de incendiu, precum şi instalaţie automată de stingere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile la România TV.

Potrivit acestuia, în urma unor controale făcute la cele două depozite de către inspectorii de prevenire, în iunie anul trecut, s-au constatat mai multenereguli, astfel că inspectorii au dat o amendă de 17.500 de lei. În septembrie 2016, ca urmare a deficienţelor semnalate, Detaşamentul de pompieri Otopeni a făcut o recunoaştere în teren pentru identificarea problemelor, având în vedere "starea potenţial generatoare de risc" în care se aflau depozitele.

La ultimul control, făcut în 30 martie 2017, au fost constatate 17 nereguli, sancţionate cu amendă de 15.500 de lei.

*

Un incendiu de proporţii a distrus două depozite din localitatea Baloteşti, din Ilfov: unul de mobilă şi celălalt de mase plastice. Flăcări uriaşe, de peste 10 metri, au mistuit în total o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, iar fumul dens s-a văzut, de la kilometri distanţă. 16 autospeciale au fost trimise să stingă focul. Intervenţia militarilor a fost îngreunată de vântul puternic. Din fericire, nu au fost victime.

Incendiul nu a fost stins nici după 12 ore, dar este sub control. Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat la Digi24 că s-a prăbușit structura de rezistență a uneia dintre clădiri și de aceea pompierii nu au putut pătrunde înăuntru. S-a acționat însă toată noaptea pentru stingerea incendiului. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că pentru locuitorii din zonă nu există niciun pericol cu excepția unui disconfort cauzat de fum. Deocamdată nu s-au stabilit cauzele incendiului.

Pe de altă parte,  Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat la fața locului şi un auto-laborator care a prelevat  probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.  Garda Naţională de Mediu este şi ea prezentă la faţa locului şi monitorizează situaţia.

Citeşte şi: Percheziţii de AMPLOARE pentru defrişări ilegale în Braşov şi Argeş.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.