Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. Julian Assange scapă de acuzaţiile de viol. Reacţia Londrei la această veste

Global Look Press
Julian Assange

Procurorii suedezi au renunţat la acuzaţiile formulate împotriva fondatorului WikiLeaks Julian Assange şi au revocat mandatul de arestare formulat pe numele acestuia, anunţă siteul de dezvăluiri senzaţionale.

Decizia a fost comunicată de către directorul Procuraturii Generale, care a confirmat hotârarea de a întrerupe investigaţia împotriva lui Assange.

content-image

"Procurorul şef, Marianne Ny, a decis astăzi să întrerupă ancheta preliminară în cazul în care Julian Assange este suspect de viol", se arată într-un comunicat oficial, preluat de Reuters.

Decizia de a renunţa la acuzaţii survine după şapte ani de cercetări, timp în care co-fondatorul WikiLeaks a fost căutat de poliţie.

Din 2012, Assange a trăit sub acoperişul Ambasadei Ecuadorului din Londra, pentru a evita extrădarea sa în Suedia. El a respins tot timpul acuazţiile de viol imputate.

Poliţia britanică a declarat că este "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta iese din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde se află refugiat de aproape 5 ani. "Acum că autorităţile suedeze au abandonat ancheta, Assange este căutat pentru o infracţiune mai puţin gravă. Poliţia londoneză va folosi mijloacele adecvate pentru acest delict", a afirmat Scotland Yard într-un comunicat. Assange a încălcat în 2012 condiţiile eliberării pe cauţiune în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.