Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la cel mai înalt nivel: Sute de mii de oameni calificaţi pleacă din România

alerta

Probleme mari pentru ţara noastră. Un important profesor universitar lansează un semnal de alarmă. Dacă nu schimbăm situaţia cât mai repede, va fi prea târziu. Sute de mii de oameni cu pregătire şi studii universitate au părăsit sau urmează să părăsească România.

Citeşte şi: Un criminalist celebru propune măsuri RADICALE în scandalul momentului: Ce trebuie să facă SRI-ul

“Dupa 1990 un numar foarte mare de ingineri a parasit Romania. Peste 300.000. Doctorii care au parasit Romania in ultimii 20 de ani sunt undeva la 18.000-20.000(…)Sunt generatii intregi de ingineri care la absolvire au plecat in strainatate. La Facultatea de Automatica si Calculatoare in anul 1999 au ramas in tara cinci oameni din 250. In 2000 au ramas in tara 7 oameni, in 2001 — un numar de 11 oameni au ramas in tara. Generatii intregi au plecat in strainatate, nu doar de la Automatica si Calculatoare”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, conform national.ro.

Citeşte şi: SURPRIZĂ Un fost şef PSD îi ia apărarea lui Dragnea în războiul cu Ponta: 'Se victimizează'

Ultimele modificări la Codul fiscal conform cărora IT-istii nu mai platesc impozit nu vor îmbunătăţi situaţia. „Multi dintre cei care incep facultatea nu o mai termina pentru ca se angajeaza inca din anul doi sau trei si vin dupa cateva generatii ca le trebuie diploma. Unii dintre ei nu sunt interesati nici macar de scutirea de impozit pentru ca salariile sunt foarte mari. Si pentru un tanar care in anul care primeste 1.500 de euro cand se angajeaza, pentru ca stie sa faca foarte multe lucruri, nu-l mai intereseaza ca nu mai plateste 16% , ca pentru el oricum sunt foarte multi bani fata de asteptarile lui de moment”, a explicat rectorul UPB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.