Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la granița României: Două cazuri de poliomielită descoperite în Ucraina

Două cazuri de poliomielită la copii de vârste mici au fost confirmate în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, de la graniţa cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri guvernul ucrainean şi o asociaţie specializată în combaterea poliomielitei, potrivit AFP şi Reuters.

Acestea sunt primele cazuri de poliomielită semnalate în Europa după 2010.

Maladia a fost declarată la doi copii - unul de patru ani, iar altul de 10 luni, conform unui comunicat de presă al ONG-ului 'Polio global eradication initiative'. Simptomele, printre care paralizia caracteristică acestei boli, au apărut la cei doi copii pe 30 iunie şi 7 iulie.

Regiunea Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei, se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia, toate membre ale Uniunii Europene. Într-o declaraţie de presă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că riscul răspândirii bolii în Ucraina este ridicat, dar ameninţarea pentru România, Polonia, Ungaria şi Slovacia este scăzută.

Ministerul Sănătăţii ucrainean a explicat că încă din 2008 există probleme în procesul de vaccinare a copiilor, anul trecut doar jumătate dintre copiii ucraineni fiind vaccinaţi contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune.

Poliomielita a fost eradicată în proporţie de 99%, potrivit OMS, până la reapariţia virusului în Somalia, în 2013, an în care au fost raportate 223 de cazuri, faţă de 350.000 în anul 1988.

În 2013, cazuri de poliomielită mai existau doar în trei ţări - Afganistan, Nigeria şi Pakistan, comparativ cu peste 125 de ţări în 1988, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.