Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la graniță: Tineri francezi, prinși de polițiști când voiau să intre în țară cu DROGURI și MUNIȚIE - VIDEO

politia de frontiera

Patru cetăţeni francezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră timişeni, în zona Stamora - Moraviţa, în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Serbia, cu droguri şi muniţie asupra lor.

Iniţial, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora - Moraviţa i-au depistat cu aparatura specifică de noapte pe doi dintre francezi, care aveau asupra lor aproximativ 18 grame de haşiş. Alţi doi conaţionali şi prieteni cu primii au fost depistaţi în acelaşi punct de frontieră, având asupra lor un steroid anabolizant şi o substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă.

Citește și: ATENȚIE! Ce sumă considerabilă a împrumutat deputatul PSD decedat sâmbătă noapte - ce ar fi făcut cu banii

''În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că unul dintre cetăţenii francezi se afla în posesia unui paşaport francez valabil, iar celălalt, Felix C., în vârstă de 23 ani, nu avea niciun document de identitate asupra sa. În urma controlului amănunţit, asupra lui Felix C. au fost găsite aproximativ 18 grame de substanţă maronie, despre care tânărul a declarat ca este haşiş pentru consum propriu'', arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

De asemenea, tinerii au mai susţinut că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul ţării, iar Felix C. nu poseda documente de identitate pentru a efectua formalităţile de frontieră. Astfel, prietenul său, deşi putea să intre legal în România, s-a decis să-l însoţească şi să treacă ilegal frontiera.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora - Moraviţa s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi a bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare.

''La cercetări, tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la frontiera verde, după ce ar fi intrat în România'', menţionează sursa citată.

Citește și: Captură de PROPORŢII a poliţiştilor: peste O TONĂ de tutun, într-o autoutilitară. Prejudiciu IMENS

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea în ţară de droguri de risc, contrabandă calificată, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni din Franţa au fost prezentaţi procurorului DIICOT Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.