Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă medicală în judeţul Braşov: Peste 50 de elevi au fost testaţi pozitiv cu TBC

TBC

Peste 300 de persoane, elevi, cadre didactice şi personal auxiliar, de la un liceu din localitatea braşoveană Săcele, au fost testate pentru TBC, rezultatele fiind pozitive în cazul a 60 de copii, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu această boală.

O profesoară de la Liceul Teoretic „George Moroianu" din Săcele, originară din judeţul Prahova, a anunţat conducerea unităţii de învăţământ, la sfârşitul anului trecut, că a fost diagnosticată cu TBC, iar ancheta epidemologică la liceu a fost deschisă imediat după începerea şcolii. „În 26 decembrie 2016, profesoara a fost diagnosticată. Instituţia a fost anunţată şi concediul medical e înregistrat din 3 ianuarie 2017. La acest moment este internată în judeţul Prahova, este detaşată din Prahova, şi are o perioadă de 6 luni când este sub tratament", a declarat Ionuţ Tănase, directorul Liceului Teoretic „George Moroianu" Săcele, potrivit mediafax.

Până în prezent, 202 elevi şi 91 de profesori şi personal auxiliar au fost testaţi, în 60 de cazuri testul IDR fiind pozitiv. „Până acum nu s-a descoperit niciun adult care să fie bolnav şi care să transmită boala, iar dintre copiii testaţi, am identificat aproximativ 60 de copii hiperergici care au fost îndrumaţi în vederea efectuării unui consult şi a altor investigaţii care se impun la Dispensarul TB, la cabinetul de pediatrie", a spus dr. Luminiţa Târziu, medic pneumolog la Dispensarul TB Săcele. De asemenea, mai sunt 65 de elevi care nu au fost încă testaţi pentru că aceştia au lipsit de la cursuri, însă vor fi examinaţi în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.