Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Ministrul de Interne a cerut Jandarmeriei un raport despre evenimentele din Piața Victoriei

Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne , Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, informează MAI.

DETALII DESPRE VIOLENȚELE DIN Piața Victoriei

"Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoş Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, care au condus la reţinerea celor cinci participanţi. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost săvârşite abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor", se arată într-un comunicat al MAI, transmis sâmbătă Agerpres

Potrivit sursei citate, jandarmii au primit dispoziţie să nu intervină în derularea manifestaţiei din Piaţa Universităţii, decât pentru a asigura protecţia participanţilor şi fluidizarea traficului din zonă. 

Sâmbătă, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a organizat, în Capitală, marşul "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

Vezi și: Băsescu, reacție FURIBUNDĂ: Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi

Potrivit Jandarmeriei, manifestarea era autorizată astfel: între orele 14,00 şi 17,30 marş pe traseul Hanul lui Manuc-Piaţa Universităţii-Piaţa Română-Piaţa Victoriei iar între orele 17,30 şi 18,00 pentru susţinerea de alocuţiuni în Piaţa Victoriei. 

Cinci dintre participanţii la marş au fost reţinuţi de jandarmi şi duşi la secţia de poliţie. Potrivit Jandarmeriei, aceştia ar fi încercat să forţeze cordonul de jandarmi.

Vezi și: Marian Munteanu AMENINȚĂ cu PROCESE. Cap de listă: CTP și Macovei

În urma violențelor care i-au opus pe jandarmi celor de la Acțiunea 2000 mai mulți tineri au fost conduși la secțiile de poliție pentru audieri și s-au dat amenzi.

Ulerior a izbucnit un adevărat răaboi politic, Președintele PMP a acuzat Guvernul de prostie și lașitate, în timp ce liderul PNL Alina Gorghiu a acuzat autoritățile locale că nu au gestionat bine problema. Reacția primarului general la adresa șefului PNL a fost una foarte dură - o campanie de dezinformări și minciuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.