Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ MONDIALĂ Escaladare fără precedent a tensiunilor între SUA și RUSIA

sua rusia

Dacă Rusia continuă să încalce Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), Statele Unite ale Americii sunt gata să ia măsurile potrivite ca răspuns, iar acest lucru include reacţie diplomatică, dar şi un potenţial răspuns militar, a declarat, joi, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul, verificarea şi conformitatea armamentelor, Frank Rose.

Oficialul american a menţionat, însă, că SUA nu a luat încă o decizie privind implementarea unor asemenea opţiuni, dar va face acest lucru după ce se va consulta cu aliaţii NATO, inclusiv cu România. El a precizat că Washingtonul ia în considerare şi "potenţiale măsuri economice" pentru a impune Rusiei să revină la respectarea tratatului.

"Nu vrem să intrăm într-un ciclu de acţiune şi reacţiune cu Rusia, dar, în acelaşi timp, nu vom sta pe margine dacă Rusia continuă să încalce acest tratat foarte important", a declarat Rose, în cadrul unei dezbateri organizate la Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit acestuia, poziţia SUA este că Tratatul INF a servit intereselor strategice ale Statelor Unite, Rusiei şi ale aliaţilor din NATO timp de peste 25 de ani, de aceea el trebuie păstrat pentru menţinerea stabilităţii în zona euro-atlantică.

"Obiectivul nostru este să folosim diplomaţia pentru a face Rusia să revină la respectarea tratatului, dar, dacă nu fac acest lucru, vom recurge la acţiunile necesare pentru a ne asigura că nu obţin niciun beneficiu militar din încălcarea sa", a adăugat Frank Rose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.