Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Parlamentul sesizează ministrul Justiției împotriva șefei DNA

laura-codruta-kovesi

Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009 a votat sesizarea ministrului Justiției cu privire la refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta la audierile comisiei, în ciuda regulamentului comisiei, validat de CCR, care prevede o obligativitate în acest sens.

Propunerea i-a aparținut deputatului Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru și trei împotrivă. Deși Pleșoianu a susținut sesizarea ministrului cu solicitarea de revocare a șefei DNA, pentru încălcarea hotărârii CCR și obstrucționarea anchetei parlamentare, comisia a stabilit să lase la latitudinea ministrului eventualele sancțiuni.

Vezi și: Kovesi refuză a treia oară să meargă la audieri în Parlament/ DOCUMENT

În plus, comisia a votat solicitarea unor lămuriri în scris de la șefa DNA, cu privire la prezența acasă la Gabriel Oprea în seara turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2009. Propunerea i-a aparținut senatorului PNL Daniel Fenechiu.

Propunerea deputatului PSD Liviu Pleșoianu cu privire la sesizarea Parchetului a fost retrasă, pentru că acesta nu a putut preciza care este infracțiunea pentru care ar fi făcută respectiva sesizare.

Deputatul PSD Florin Iordache a propus solicitarea de la Parchetul General a rezoluției de clasare a dosarului penal deschis cu privire la evenimentul din 2009 de acasă de la Oprea și a declarațiilor de martor date în dosar. Propunerea a fost votată de nouă dintre cei zece membri prezenți ai Comisiei de anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.