Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Patronul Evenimentul Zilei, audiat la DNA

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
dan andronic dna

Jurnalistul Evenimentul Zilei Dan Andronic a venit  joi dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetate Ioana Băsescu şi Elena Udrea. Acesta a spus că luni va urma o nouă dezvăluire despre „noaptea generalilor”. Este de așteptat ca Dan Andronic să fie audiat și la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul alegerilor prezidentiale din 2009, Dan Andronic fiind cel care a făcut publică întâlnirea de taină de acasă de la Gabriel Oprea, din noaptea scrutinului. O întrunire secretă la care ar fi participat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și capii SRI de la acea vreme - George Maior și Florian Coldea.

„Sunt acte procedurale pe un dosar mai vechi”, a spus Dan Andronic, la sosirea la sediul DNA.

Întrebat dacă a fost citat la Parchetul General în dosarul alegerilor din 2009, Dan Andronic a confirmat informația și a adăugat că va reveni cu noi dezvăluiri despre acea seară de decembrie.

EXCLUSIV - Ponta scapă de un dosar de la DNA, după doi ani/ DOCUMENT

În dosarul instrumentat de DNA, Dan Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, jurnalistul fiind acuzat că pe 22 septembrie 2016, audiat fiind în prezentul dosar, ar fi minţit sub jurământ.

Procurorii spun că "în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate."

"Suspectul Andronic Dan-Cătălin a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de către societatea DA Communication Media SRL, la care era asociat, de la societăţile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.