Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ: Peste 70 de incendii de vegetaţie uscată în Teleorman

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Peste 70 de incendii de vegetaţie şi arderi necontrolate s-au înregistrat în judeţ de la începutul anului până la această dată, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "AD Ghica", Gelu Dragomir, potrivit AGERPRES.

Pornind de la numărul mare de evenimente de acest gen înregistrate anii trecuţi pe raza judeţului, în 2017, obiectivul principal al Inspectoratului este reducerea numărului de incendii de vegetaţie uscată, fapt pentru care cadrele ISU au desfăşurat primele instruiri cu reprezentanţii operatorilor economici din domeniul agricol, pe zone.

Iniţiativa de informare vine după ce arderile necontrolate au crescut cu 178% în anul 2016, comparativ cu anul 2015, după cum rezultă din evaluarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "A.D. Ghica".

În anul 2015 au fost înregistrate 297 de incendii, iar în anul 2016 pompierii au intervenit la 827 de evenimente de acest gen.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, este interzisă arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 - 6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000 - 50.000 lei persoane juridice.

Citeşte şi: VIDEO - Accident grav, lângă Buzău. Un şofer a murit după ce a rămas blocat în maşina care ardea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.