Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - PNL BLOCHEAZĂ în TOTALITATE Guvernul: lovitură NĂPRASNICĂ

news alert

Liberalii își iau în serios rolul de partid de opoziție și dau o lovitură năprasnică Guvernului Grindeanu. PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a spus că Senatul a încălcat procedurile privind avizele venite de la comisiile de specialitate pe această lege. Totodată, el arată că în forma actuală a legii, Guvernul nu are interzis expres să nu ia decizii în domeniul legilor organice.

În final, Mario Oprea a explicat că dacă aceste neajunsuri ale legii nu vor fi corectate nici la Camera Deputaților, atunci PNL va ataca legea la Curtea Constituțională.

Această mișcare a PNL va avea efect de domino, un efect care va bloca în totalitate Guvernul, până la un verdict al Curții Constituționale. Chiar dacă judecătorii CCR vor prelua sesizarea în regim de urgență, tot va dura o săptămână până ca Guvernul Grindeanu să-și poată intra în drepturi.

În primul rând, Guvernul nu va mai putea emite Ordonanța de reorganizare și vor trebui să funcționeze pe organizarea Guvernului Cioloș. Problema este că noul Executiv are ministere cu nume diferite, dar sunt și mai multe ministere. În Guvernul Cioloș erau 22 de ministere, în timp ce noul Executiv are 26 de ministere.

Pe cale de consecință, patru dintre miniștrii actualului Executiv nu-și vor putea prelua portofoliile, până ce nu va veni decizia Curții Constituționale. Totodată, Guvernul se pregătea să emită o serie de Ordonanțe de Urgență, dar nici acestea nu vor mai putea fi emise, pentru că nu au bază legală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.