Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Rusia ameninţă NATO şi face declaraţii ofensive: 'Au fobii ridicole'

terminator

Rusia nu reprezintă o ameninţare de tip real pentru Alianţa Nord-Atlantică, afirmă Mihail Ulianov, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, denunţând consolidarea prezenţei militare NATO în Europa de Est şi avertizând că Moscova intenţionează să adopte măsuri simetrice.

Citeşte şi: Ce mesaje trimit oamenii lui Traian Băsescu alegătorilor din București / FOTO

"Rusia nu reprezintă o ameninţare de tip real pentru statele NATO", a declarat Mihail Ulianov, director pentru Neproliferare şi Controlul armamentului în cadrul Ministerului rus de Externe. "Faptul că NATO are fobii ridicole privind frontierele nu este problema noastră", a subliniat Ulianov, citat de site-ul agenţiei Tass, denunţând consolidarea capacităţilor NATO în Europa. "Sunt încrezător că Ministerul rus al Apărării va reacţiona în mod adecvat la orice modificare a configuraţiei politico-militare în Europa. Dacă NATO îşi consolideză capacităţile, trebuie aşteptate măsuri similare din partea noastră. Oricum, aceasta nu este o soluţie prea promiţătoare...", a spus oficialul rus.

Vezi şi: Măsurile luate de Guvernul Cioloş pentru alegerile locale

Alianţa Nord-Atlantică a decis suplimentarea prezenţei militare în zona Mării Negre, inclusiv prin staţionarea unor avioane de recunoaştere Awacs în România, Bulgaria şi Turcia, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, conform agenţiei italiene Nova. Jens Stoltenberg a făcut aceste declaraţii cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles. "Am suplimentat prezenţa navală, dar avem şi avioane dotate cu aparatură Awacs (n.red. - sisteme aeriene de avertizare şi control) în România, Bulgaria şi Turcia", a explicat Stoltenberg. "Ţările NATO colaborează şi cu Georgia. Cooperarea cu această ţară este importantă inclusiv pe fondul provocărilor din regiunea Mării Negre", a subliniat Stoltenberg, referindu-se la criza cu Rusia, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Simona Halep a dat lovitura: S-a 'aranjat' pe viaţă / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.