Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Rusia reacționează la decizia României față de vicepremierul rus: Ce anunță Moscova

sputnik
putin

România și Rusia se află în conflict diplomatic! Totul a culminat după ce România a decis să nu-i permită vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze teritoriul național în drum spre Republica Moldova. Drept urmare, Moscova i-a trimis Bucureștiului o notă de protest.

Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia, Viorel Cojocaru, în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată .

În același timp, Moscova a subliniat că acțiunile Bucureștiului au pus în pericol „securitatea mai mult de 160 de pasageri care se aflau în acel zbor.“

„ Moscova consideră acest incident ca o provocare deliberată, provocând deteriorarea gravă a relațiilor bilaterale“, - a subliniat Ministerul de Externe rus. Ministerul a cerut, de asemenea, autorităților române „să efectueze o investigație aprofundată asupra incidentului și să remită părții ruse explicații relevante.“

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere.

Viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin, a catalogat acțiunile Bucureștiului un demers aflat „la un pas de huliganismul internațional. Acest gest poate fi considerat decât unul profund anti-rusesc și nepoliticos", a declarat Karasin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.